BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdnan Oktar’a erotik fotoğraflar cezaevinde kriz yarattı----

Adnan Oktar’a erotik fotoğraflar cezaevinde kriz yarattı

Adnan Oktar’a erotik fotoğraflar cezaevinde kriz yarattı
21 Temmuz 2022 - 14:55 www.finansgundem.com

Erzurum'a nakledilen Adnan Oktar'a, Edirne Cezaevi'ndeyken bir kadın müridinden gelen zarftan erotik fotoğraflar çıktı. Cezaevi yönetimi 'sakıncalı' gördü, el koydu, Oktar ise şikayetçi oldu. İşte o skandal...

Cezaevi görüşmelerine kısıtlama getirilen Adnan Oktar yine bir skandala karıştı. Bir kadın müridi tarafından Oktar’a gönderilen mektup zarfında erotik fotoğraflar çıktı. Cezaevi yönetimini harekete geçiren fotoğraflar ‘sakıncalı’ görüldü ve alıkonuldu. Adnan Oktar ise fotoğrafları kendisine vermeyen cezaevi yönetimini hakimliğe şikayet etti. İnfaz hakimliği, Oktar’ın itirazını reddetti; cezaevi yönetimini haklı buldu.

Adnan Oktar, Temmuz 2018'de yapılan operasyonla tutuklandıktan sonra önce İstanbul Silivri Cezaevi'ne konulmuş, burada bir süre kaldıktan sonra Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderilmiş, yaklaşık üç ay önce de Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

Oktar'ın Edirne Cezaevi'nden taşınmadan önce şaşırtan bir olaya karıştığı ortaya çıktı. Fatih Ulaş'ın Sabah'taki haberine göre Adnan Oktar'ın 'Kediciklerim' dediği kadın müridlerinden Duygu Polat, İstanbul Silivri adresinden Edirne Cezaevindeki Oktar'a bir mektup gönderdi.

MEKTUPLA BİRLİKTE ZARFA KOYDU

Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu zarfı incelediğinde, önce bir A4 kağıdına yazılmış mektup ve arka yüzünde "canımın en içi.." yazılı fotoğraf görüldü. Mektup Okuma Komisyonu bu kağıtta bir sakınca görülmediğini kaydetti. Ancak mektup kağıdı dışında zarftan 4 tane de fotoğraf çıktı. Arka yüzleri 1'den 4'e kadar numaralandırılmış fotoğrafların müstehcen görüntüler içerdiği kaydedildi. Komisyon, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun" gereğince "müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsayan hiçbir yayının hükümlüye verilmeyeceği" yönünde karar aldı. Zarf içeriğinin sakıncalı olduğu tespiti üzerine sadece mektup kağıdı Oktar'a verildi. Müstehcen fotoğraflar ise alıkonuldu.

OKTAR FOTOĞRAFLARI İSTEDİ

Adnan Oktar ise Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanlığının "sakıncalı mektup" değerlendirmesini infaz hakimliğine şikayet etti. Oktar'ın şikayetini değerlendiren Edirne İnfaz Hakimliği, Cumhuriyet Savcılığının görüşünü sordu. Savcı, Disiplin Kurulu Başkanlığının kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek, Oktar'ın itirazının reddine karar verilmesi yönünde mütalaa verdi.

İnfaz hakimi de şikayeti yerinde bulmadı ve Adnan Oktar'ın fotoğraf talebini reddetti. Hakimin kararında, "Kapalı mekanda çekilen numaralandırılmış 4 adet fotoğraf incelendiğinde, aynı kişiye ait olduğu anlaşılan iç giyim veya yatak kıyafetleriyle çekilmiş çıplaklık içeren müstehcen fotoğraflar olduğu" belirtildi. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 62/3 maddesi gereğince Oktar'a verilmemesine ilişkin kararda herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı vurgulandı.

Adnan Oktar davasında 50 sanık tutuklandı

 

Adnan Oktar'ın avukatlarına operasyon

 

Adnan Oktar davasında 61 sanık hakkında yakalama kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)