BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdıyaman'da yüzde 60'a yakın lokasyona su verildi----

Adıyaman'da yüzde 60'a yakın lokasyona su verildi

Adıyaman'da yüzde 60'a yakın lokasyona su verildi
18 Şubat 2023 - 18:07 www.finansgundem.com

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yüzde 60'ına su verildiğini açıkladı. Kılınç, uzun sürede kalıcı konutlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, depremden etkilenen kentte temiz suya erişim sorununun çözümü noktasında çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Yüzde 60'a yakın lokasyona su verdik." dedi.
Kılınç, şehrin temizliği ve insanları salgın hastalıklara karşı koruma konusunda büyük hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

Bu kapsamda temiz suya ulaşmanın çok önemli olduğunu belirten Kılınç, "Enerjimizin büyük bir kısmı temiz su verme noktasındaki çalışmalara gidiyor. Yüzde 60'a yakın lokasyona su verdik. İnşallah peyderpey diğer enkazlar da kaldırıldığı zaman şebeke tamirleri yapılarak diğer yerlere de su vermeye çalışacağız." diye konuştu.

Suyun yanı sıra çadır kentler ve insanların yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde de seyyar tuvaletlere depolarla su takviye ettiklerini dile getiren Kılınç, kent genelindeki yemek noktasında da iyi bir organizasyon olduğunu ifade etti.

"Kalıcı konutlar gerekiyor"

Çadırların ve konteynerlerin kurulduğunu ancak bunların geçici olduğunu, kalıcı konutlar gerektiğini belirten Kılınç, şunları kaydetti:

"Bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerde Karadağ'ın tepesinde inşallah birkaç lokasyonda yeni konutlar yapma konusunda prensipte bir anlaşma sağlandı. 30-50 bin konut düşüncesiyle inşallah yola çıkılacak.

İnsanlarımızın uzun süre çadırlarda ve konteynerlerde yaşaması mümkün değil. Bunun da bir an evvel başlaması lazım. Hepimizin başı sağ olsun, acımız büyük. Her ailenin dramatik bir hikayesi var. İnşallah birlik ve beraberlik içinde Türkiye ve dünyadaki güzel insanlarla bu sıkıntılarımız, yaralarımız sarılır ve insanlarımız daha rahat bir yaşama kavuşur, tüm çabamız bu yönde."

Pakistan Başbakanı, Adıyaman'ı ziyaret etti

Karaismailoğlu: Adıyaman’da 1485 bina yıkıldı, 4 bin 85’i de ağır hasarlı

Depremden etkilenen Adıyaman'da vatandaşların göçü devam ediyor

Deprem bölgesinde ev taşıma ücretlerine azami sınır

Blinken'ın ziyaretinde tek gündem deprem dayanışması mı?

Deprem bölgelerine gemilerle yardım sevkiyatı sürüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)