BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAden tezkeresi uzatıldı----

Aden tezkeresi uzatıldı

Aden tezkeresi uzatıldı
05 Şubat 2013 - 22:09 www.finansgundem.com

TÜRK Deniz Kuvvetleri’nin Somali açıkları ve Aden Körfezi’ndeki deniz haydutlarına karşı yürüttüğü görev bir yıl daha uzadı

xMeclis Genel Kurulu, Deniz Kuvvetleri’ne ait görev gücünün NATO Daimi Uluslararası Deniz Gücü’nde Okyanus Harekatı’ndaki görev süresinin 10 Şubat 2014’e kadar uzatılmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi’ni kabul etti. Genel Kurul’da bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz şunları söyledi:
BİR YILDA 8 GEMİ
“Bu yasadışı eylemler bir küresel güvenlik meselesi olarak uluslararası gündemin ön sıralarında yer almaya devam etmektedir. Türkiye, barışçıl, etkin bir güvenlik politikası izlemektedir. Son bir yıl içinde iki ticaret gemimiz deniz haydutlarının saldırısına uğramış ve alınan tedbirler neticesinde deniz haydutlarının gemileri ele geçirmesi engellenmiştir. Son bir yıl içerisinde toplam 70 gemi saldırıya uğramış, bu gemilerden 8’i de kaçırılmış durumdadır. Bölgedeki unsurlarımız tarafından alınan etkin tedbirler çerçevesinde Mart 2011’den itibaren hiçbir Türk gemisi kaçırılmamıştır. Bölgede Amerika, Rusya, Çin gibi ülkemizin de varlık göstermeye devam etmesi ülkemizin çıkarınadır.”
DONANMA SAVAŞAMAZ HALDE
Görüşmelerde Deniz Kuvvetleri’nden çok sayıda subayın cezaevinde olması da gündeme geldi. “Donanmamız neredeyse savaşamaz hale getirilmiştir” diyen CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk şunları söyledi:
“Deniz Kuvvetlerimizin neredeyse yarısı cezaevlerinde tutuklu, bir bölümü de hükümlü bulunmaktadır. Bir general ve amiral ancak 25 yılda yetişmekte. Bir amiralin mesleki yeterlilik için bulunduğu her rütbede karşılaması gereken kıstaslar vardır. Bir subayın ihtiyaç bulunduğunda amiral yapılması mümkün değildir. Muvazzaf subayların tutuklulukları kaldırılsa bile harekata etkin şekilde görev yapmaları mümkün değildir. Deniz Kuvvetleri’ndeki durumun vehameti kelimeleri aşmaktadır. Komuta heyeti zedelenmiş bir ordu iş göremez hale gelir. Tutuklu generaller ve amiraller sorunu ordumuzun ve milli güvenliğimizin yumuşak karnını oluşturmaktadır.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)