BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdana'da dolandırıcılık----

Adana'da dolandırıcılık

Adana'da dolandırıcılık
31 Mayıs 2013 - 12:16 www.finansgundem.com

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri 6 kişiyi gözaltına aldı

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele (SSM) Şubesi ekipleri, 'internet üzerinden işlem yaparak bankaları zarara uğrattıkları' iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı. Kredi kartı tefeciliği de yaptığı ileri sürülen şüphelilerin, sahte isimlerle internet üzerinden hesap açıp, bankaları 3 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi.
Bilişim yoluyla işlenen suçlarla mücadele amacıyla kurulan SSM Şubesi ekipleri, bir banka şubesinin internet hesaplarında farklılıklar olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Banka şubesinin sistemini incelemeye alan SSM polisi, kredi kartı tefeciliği yapan bir şebekeye ulaştı. Şebekenin, kredi kartından komisyon karşılığı para çektiren müşterilerinin kimlik bilgilerini ve hesap bilgilerini ele geçirdiklerini belirledi. Elde edilen hesap ve kimlik bilgilerini kullanan dolandırıcıların, internet üzerinden bankalara yeni hesaplar açtıklarını ortaya çıkaran polis, bu hesaplara ait kredi kartı limitlerini en üst seviyeye çıkarıldıktan sonra alışveriş yapıldığını öğrendi.
150 KİŞİNİN KART BİLGİSİ KOPYALANMIŞ
Bankaların güvenlik açığını tespit eden polis uyarıda bulunarak sistemdeki yanlışlığın giderilmesini sağlarken, dolandırıcıların peşine düştü. Ekipler, önceki gün eş zamanlı olarak 6 ayrı adrese baskın düzenledi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda farklı bankalardan, değişik isimler adına düzenlenmiş çok sayıda kredi kartı, sanal alışveriş pazarlarının listesinin yer aldığı harcama dökümleri, kayıtlar ve listeler ele geçirildi.
Şüphelilerin bankaları 3 milyon liranın üzerinde zarara uğrattıkları belirlendi. Kart bilgilerinin kopyalandığını öğrenen 150 vatandaş, ifade için Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade vererek zanlılardan şikayetçi oldu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)