BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdana'da deprem tedirginliği: Naci Görür'den açıklama!----

Adana'da deprem tedirginliği: Naci Görür'den açıklama!

Adana'da deprem tedirginliği: Naci Görür'den açıklama!
24 Şubat 2023 - 17:59 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketin ardından uzmanların dikkat çektiği Adana’da ‘deprem’ tedirginliği yaşanıyor. Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 'deprem' korkusu yaşayan Adana'yla ilgili açıklama yaptı.


Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgedeki sismik hareketlilik sürerken, uzman isimlerin Bingöl ve Adana gibi şehirlerde ‘deprem’ riski olduğuna yönelik uyarıları sürüyor.

“Deprem” korkusunun yaşandığı şehirlerden biri olan Adana ile ilgili olarak Prof. Dr. Naci Görür’den yeni bir açıklama geldi.

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Görür, "Arkadaşlar, hep Adana soruluyor. Maraş depremlerinden sonra Anadolu 3,5-7,0 m güney/güneybatıya DAF/ÖD fayı boyunca kayınca yerbilimciler doğal olarak Adana Havzası ve Kıbrıs için biraz tedirgin olurlar. Biz de biraz dikkatli olunsun dedik. Hepsi o, sevgiyle" dedi.

ADANA İÇİN UYARIDA BULUNMUŞTU

Prof. Görür, bir önceki paylaşımında da Adana'ya dikkat çekerek, "Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var, sevgiyle" demişti.

Konya’da 4.3 büyüklüğünde deprem

 

Depremin ardından ortaya çıktı: Bir ili tedirgin eden görüntü!

 

Olası İstanbul depremi: 'Acil müdahale' senaryosu hazırlandı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)