BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAçıklanan veriler fiyatlamalara yansımadı----

Açıklanan veriler fiyatlamalara yansımadı

Açıklanan veriler fiyatlamalara yansımadı
24 Şubat 2023 - 10:44 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 18,8810 seviyelerinde işlem görüyor.

Dün, en düşük 18,8351 ve en yüksek 18,8833 seviyelerini gören dolar/TL, günü 18,8751'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından saat 10.20 itibarıyla 18,8810'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 20,0050'den, sterlin/TL de yatay seyirle 22,7030'dan satılıyor.

Yükseliş eğilimini üst üste dördüncü işlem gününe taşıyan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının hemen üzerinde 104,6'da bulunurken, euro/dolar paritesi de önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalışla 1,0590 seviyelerinde seyrediyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışlarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceğine yönelik endişelerin küresel ölçekte dolar talebinin arttığını bildirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 50 baz puan faiz artırabileceğine ilişkin beklentiler yüzde 28'e çıkarken, 25 baz puanlık Faiz artış ihtimali yüzde 72 seviyesinde bulunuyor.

Fed'in bu yıl en az 75 baz puan daha faiz artıracağına yönelik beklentilerin genel olarak fiyatlamalara yansıdığını ifade eden analistler, bugün ABD'de kişisel tüketim harcamaları endeksi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini söyledi.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 105,5 seviyesinin direnç, 103,5'in destek konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"Dolar/TL sınırlı yükseliş ivmesini koruyor. Dün yurt içinde TCMB faiz oranı kararı yakından takip edildi. Buna göre TCMB faizleri 50 baz puan indirerek %8,50 seviyesine çekti. Piyasa beklentisi faizlerin 100 baz puan indirileceği yönündeyken bizim beklentimiz faizlerin değişmeyeceği yönündeydi. PPK karar metninde küresel resesyon endişelerine dikkat çekilirken Kahramanmaraş merkezli deprem felaketine de vurgu yapıldı.Depremin etkileri ile enflasyonun da yakından takip edileceği belirtildi. ABD'de ise büyüme verisi beklentilerin altında kaldı. %2,9 olması beklenen ABD GSYH %2,7 olarak gerçekleşti. Beklentileri karşılamayan veri sonrasında küresel risk iştahı baskılanırken dolar endeksi güçlendi." denildi.

Gedik Yatırım bülteninde," TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizini 50 az puanlık indirimle %9,00 seviyesinden %8,50 seviyesine çekti. Karar metninde depremin yol açtığı arz-talep dengesizliklerinin enflasyon üzerindeki etkilerinin yakından izlendiği, sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi için finansal koşulların destekleyici olmasının daha da önemli hale geldiği bildirildi. ABD tarafında ise ekonomik büyüme geçen yılın son çeyreğinde %2,7 ile beklentilerin altında gerçekleşti. Ülkede işsizlik maaşı başvuruları ise geçen hafta 192 bin seviyesinde gerçekleşti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisinin olmadığını söyleyebiliriz. Bugün ABD’de çekirdek PCE verisi izlenecek olup Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 18,87’li seviyelerde bulunuyor." denildi.

Ons altın dar bantta hareket ediyor

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Küresel piyasalarda yön arayışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)