BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem AB'ye "mikroplastikleri azaltma" çağrısı----

AB'ye "mikroplastikleri azaltma" çağrısı

 AB'ye mikroplastikleri azaltma çağrısı
28 Nisan 2023 - 12:23 www.finansgundem.com

Almanya, Fransa ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu bir grup ülke, Avrupa Birliği'nin (AB ) mikroplastik atıklara karşı bağlayıcı tedbirler hazırlamasını istedi.

Avrupa basınında yer alan habere göre, Almanya, Fransa, Hollanda, Danimarka ve Lüksemburg ile Norveç, (Avrupa Birliği) AB Komisyonu'na mikroplastikler konusunda yeni önlemler alınmasını içeren ortak bir mektup gönderdi.

Mektupta, mikroplastik atıklara yönelik gönüllü eylemlerinin yeterli olmadığına dikkat çekildi.

AB Komisyonu'nu, çevredeki mikroplastikleri önlemek ve azaltmak için AB seviyesinde uygulanacak yeni tedbirler hazırlamaya çağıran ülkeler, yeni kurallara uyumu denetlemek ve gözlemlemek için Avrupa genelinde hava, su ve topraktaki mikroplastikleri takip edecek ortak bir sistem kurulmasını talep etti.

AB Komisyonu, gelecek ay 2030 yılına kadar çevreye salınan mikroplastikleri yüzde 30 azaltmak için belirleyeceği yeni önlemleri üye ülkelere ve Avrupa Parlamentosu'na sunacak.

AB'nin kozmetik, deterjan ve boya ürünlerinde kullanılan mikroplastikleri yasaklayacak farklı girişimleri de bulunuyor.

5 milimetreden daha küçük ve çoğunlukla petrol türevli olup suda çözünmeyen, düzgün şekilli veya şekilsiz polimerik parçacıklar olan mikroplastikler, hali hazırda buzullarda, okyanusların derin bölgelerinde ve insan vücutlarında tespit edilmiş durumda.

AB'den acil durum planı

 

AB'de elektrik üretiminde bir ilk yaşandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)