BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'ye destek azalıyor----

AB'ye destek azalıyor

AB'ye destek azalıyor
14 Mayıs 2013 - 19:07 www.finansgundem.com

PEW tarafından yapılan yeni bir ankete göre Avrupa'nın birçok bölgesinde AB'ye olan destek azalıyor

PEW Research Global Attitudes Project tarafından gerçekleştirilen rapora göre Avrupa Birliği üyesi birçok ülkede, birliğe olan destek gerileme yaşıyor.
Avrupa Birliği'ni "Avrupa'nın yeni hasta adamı" olarak tanımlayan rapor, kıtadaki ekonomik entegrasyona yönelik desteğin de gittikçe erozyona uğradığını belirtti.
"AB'ye destek oranı medyanı 2012 yılında yüzde 60 iken, bu yıl yüzde 45'e geriledi" denilen raporda, yalnızca Almanya'da katılımcıların en az yarısının Brüksel'e ekonomik krizle mücadele etmek için daha fazla güç verilmesi gerektiğini savunuyor.
Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'nden katılımcılarla yapılan ankette Avrupa Birliği'ne en büyük destek Almanya'dan gelirken, ülkede AB'yi iyi bir gözle izleyenlerin oranı geçtiğimiz sene yüzde 68'den bu sene yüzde 60'a gerileyerek 8 puanlık düşüş yaşadı.
Ankette en büyük güven kaybı sırasıyla Fransa ve Almanya'da yaşandı. AB'ye destek oranı Fransa'da 2012 yılında yüzde 60 iken 2013 yılında 19 puanlık düşüşle yüzde 41'e geriledi. AB'nin İspanya'daki destekçileri ise 2013 yılında yüzde 60'tan yüzde 46'ya düştü.
Anketin gerçekleştirildiği ülkelerden yalnızca Çek Cumhuriyeti'nde AB'ye destek arttı. 2012 yılında ankete katılan Çekler'in yüzde 34'ü AB'yi desteklerken, bu rakam 2013 yılında yüzde 38'e çıkarak 4 puanlık bir artış kaydetti.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)