BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbenomi kötü kredi maliyetlerini azalttı----

Abenomi kötü kredi maliyetlerini azalttı

Abenomi kötü kredi maliyetlerini azalttı
20 Kasım 2013 - 08:09 www.finansgundem.com

Büyük Japon bankalarının kazanç planları, 2006'dan bu yana en düşük seviyesine indirdiğinin sinyalini veriyor

İflasların azalmasıyla, Japonya'nın en büyük bankaları, 8 yılın en düşük kötü kredi maliyetlerini öngörerek, tahvil risklerini, geçtiğimiz yılın üçte biri oranda azaltıyor.

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. ve Mizuho Financial Group Inc.'in geçtiğimiz hafta yayınladığı kazanç planlarına göre, bu kuruluşların provizyonlar ile birlikte kredi maliyetleri toplamda Mart'ta sonlanan yılda 65 milyar yene gerileyecek. Mitsubishi UF'nin performans göstermeyen kredileri 30 Eylül itibariyle yüzde 1.57 oranına gerileyerek, 3 yılın en düşük seviyesine işaret etti. Aynı oran JP Morgan Chase&Co. için yüzde 1.4 seviyesinde seyrediyor.

Tokyo'daki bankaların borçlarını sigortalamanın maliyeti, toplam yıllık net gelir hedeflerini yüzde 23 artırarak 2.26 trilyon yene yükseltmelerinden bu yana düşüşünü genişletti. Varlık kalitesindeki ilerlemei bankalarını kredi büyüme hızını artırmaları için özgürleştirerek, Abenomi olarak bilinen Başbakan Shinzo Abe'nin mali ve parasal teşvik politikalarını da destekleyebilir.

Kredi maliyetleri ve kötü kredi oranlarının muhtemelen düşük seviyelerde kalmaya devam edeceğini söyleyen Tokyo'daki BNP Paribas SA'nın analistlerinden Toyoki Sameshima, "Şimdi bankalardan beklenen, daha riskli şirketlere kredi vermeleri" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)