BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbe'nin umudu vergi gelirleri----

Abe'nin umudu vergi gelirleri

Abe'nin umudu vergi gelirleri
28 Ocak 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Abe, ülkesinin resesyondan toparlanmaya başlamasıyla vergi kazançlarının da artacağını öngördü

Asya'nın en büyük 2. ekonomisi Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe, ülkesinin geçtiğimiz yılki resesyondan toparlanmaya başlamasıyla vergi kazançlarının, 4 yıldır ilk kez tahvil ihalelerinden sağlanan nakiti aşacağını tahmin ediyor.
Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, hükümetin 1 Nisan'da başlayacak önümüzdeki mali yılda 43.1 trilyon yenlik vergi geliri beklediğini söyledi. Japon hükümetinin tahvil ihalelerinden elde ettiği nakit ise 42.85 trilyon seviyelerinde öngörülüyor. Japonya'nın toplam harcama beklentisi ise 92.6 trilyon yende seyrediyor.
Vergi kazançlarındaki iyileşme, bir yandan Japonya'nın ekonomisinin 2 katı büyüklüğündeki borç yükünü kontrol almaya çalışan, diğer yandan da kısa vadeli mali teşvikler uygulayan Abe''ye yardımcı olabilir. Abe, ülkenin nükleer santrallerinin çoğunun kapanmış olmasına ve yendeki zayıflamanın, imalatçıların enerji maliyetlerini tırmandırmış olmasına rağmen Abe, sırtını kurumsal kârlardaki ilerlemelere yaslamaya çalışıyor.
Bu bütçe ile mali disiplinin tam olarak sağlandığının söylenemeyeceğini belirten RBS Securities Japan Ltd.'ın başekonomisti Junko Nishiokai gerçek vergi kazançlarının hükümetin tahminlerinin altında kalabileceğini söyledi.
Yendeki zayıflama ve bu ay açıklanan teşviklerin ardından Tokyo hükümeti bugün önümüzdeki yıla ait büyüme tahminini Ağustos'taki yüzde 1.7 seviyesinden yüzde 2.5'e yükseltti. Bakanlar Kurulu, yüzde 2.7 nominal büyüme öngörüyor.
Japonya tüketici fiyatlarında ise yüzde 0.5 artış bekleniyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)