BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbe'nin danışmanından negaitf faiz tepkisi----

Abe'nin danışmanından negaitf faiz tepkisi

Abe'nin danışmanından negaitf faiz tepkisi
19 Aralık 2019 - 08:39 www.finansgundem.com

Japonya Başbakanı Abe'nin ekonomi danışmanı Hamada, "Negatif faiz oranları özellikle daha küçük finansam kurumların sağlığına zarar veriyor" dedi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin ekonomi danışmanı Koichi Hamada, BOJ'un negatif faiz politikasını eleştirdi ve kırılgan ekonominin desteklenmesi için daha cesur mali tedbirler alınması çağrısı yaptı.

BOJ'un faizlerin, finansal kuruluşların kredi verme kabiliyetlerini azaltarak ekonomiye fayda sağlamaktan çok zarar verecek bir noktaya gelmesini engellemesi gerektiğini belirten Hamada, "Negatif faiz oranları özellikle daha küçük finansam kurumların sağlığına zarar veriyor" diye konuştu.

BOJ'un getiri eğrisinde yapabileceği ince ayarın limitleri bulunduğunu belirten Hamada, bu durumda reel ve nominal faiz oranlarının yukarı itilmesi için maliye politikası ile para politikası arasında koordinasyon sağlanması gerektiğini vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)