BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbe geldi daha kötü oldu----

Abe geldi daha kötü oldu

Abe geldi daha kötü oldu
03 Haziran 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Japonya'da veriler Başbakan Abe'nin iktidara gelmesinin ardından tepetaklak oldu

Deflasyonla mücadele eden Japonya'da şirketlerin sermaye harcamaları ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 5.2 düşerek, hükümetin, dünyanın 3. büyük ekonomisinin büyüme karşısındaki zorluklarının altını çizdi.
Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre yazılım dışındaki harcamalar, önceki çeyrekteki yüzde 7.2'lik düşüşün ardından bir miktar hız kesti. Bloomberg anketine katılan 6 ekonomistin medyan tahmini sermaye harcamalarının yüzde 5.5 azalacağı yönündeydi. Yatırım çeyrek bazda yüzde 0.9 azaldı.
Şirketlerin masraf ve ücretlerini, mali ve parasal teşvikler ve şirket düzenlemelerini gevşeterek desteklemeye çalışan Başbakan Shinzo Abe'nin küresel ekonomideki zayıflık ve Japon piyasalarındaki volatiliteye rağmen güveni koruması gerekiyor. Abe yıllık özel yatırımları yeniden 2008 finansal krizi öncesindeki 70 trilyon yen seviyelerine çıkarma sözü verdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)