BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'yi bekleyen büyük tehlike! ----

ABD'yi bekleyen büyük tehlike!

ABD'yi bekleyen büyük tehlike!
24 Kasım 2018 - 18:27 www.finansgundem.com

ABD'de, kontrol altına alınmayan iklim değişikliğinin, yaşam kalitesine ve insan sağlığına zarar vererek yüz milyarlarca dolara mal olacağı uyarısı yapıldı.

ABD'de yayınlanan 4. Ulusal İklim  Değerlendirmesi Raporu'nda, iklim değişikliğinin kontrol altına alınmamasının,  ülkede insan sağlığı, yaşam kalitesi ve ekonomik büyüme oranını artan biçimde  tehdit edeceğine işaret edildi.

Kontrol altına alınmayan iklim değişikliğinin, orman yangınlarıyla  daha sık karşılaşma riski doğuracağı belirtilen raporda, hali hazırda Güney  Carolina'da dolup taşan barajlar, Büyük Ovalar bölgesinde mahsullerin düşmesi,  Florida'da haşere kaynaklı hastalıkta artış gibi somut örneklere de yer verildi.
"İklim değişikliğinin gelecekte yaratacağı riskler, bugün alınan  kararlara bağlı" ifadesine yer verilen raporda yapılan uyarılar, Trump  yönetiminin fosil yakıt gündemiyle çelişirken, Beyaz Saray Sözcüsü Lindsay  Walters, ABD'deki birçok kurum ve dairenin katkılarıyla hazırlanan metnin, hatalı  olduğunu ve "daha ziyade çok uç senaryolara dayandığını" söyledi. 

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra ülkesinin Paris  Anlaşması'ndan çekileceğini açıklamıştı.

Paris Anlaşması olarak anılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği  Çerçeve Sözleşmesi, küresel ortalama sıcaklık artışını yüzyıl sonuna kadar sanayi  öncesi döneme kıyasla en fazla 2 santigrat derece fazla tutmayı, ideal olarak da  1,5 derecede sınırlamayı amaçlıyor. Anlaşma, her ülkenin sera etkisi yaratan  gazların salınımı azaltma konusunda hedeflerini belirlemesini ve yaklaşımını  geliştirmesini öngörüyor. (BBC)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)