BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'nin iflasına ramak kaldı----

ABD'nin iflasına ramak kaldı

ABD'nin iflasına ramak kaldı
30 Eylül 2013 - 21:50 www.finansgundem.com

Senato, bütçe tasarısını Beyaz Saray'a geri gönderdi

ABD´de Senato, Obamacare´in ertelenmesini içeren maddeyi reddetti. Senato, bu haliyle bütçe planını Temsilciler Meclisi'ne gönderdi. "ABD hükümeti kepenk kapamaya mı gidiyor" sorusu piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor.
Temsilciler Meclisi, içinde sadece bütçenin mi bulunduğu yoksa yine Obamacare olarak adlandırılan sağlık reformunun fonlanmasının önlendiği ve ertelendiği ek maddenin de yer aldığı bir tasarıyı geçirip geçirmemeye karar verecek.
Meclis, bu kapsamda Senato´nun geçen hafta geçirdiği tasarıyı ele alacak.
ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Beyaz Saray´daki görüşmesinde gazetecilerin bütçeyle ilgili sorularını yanıtladı.
Senato´nun hükümetin açık kalmasını sağlayacak kısa vadeli bütçeyi geçirdiğini ve sıranın Temsilciler Meclisi´nde olduğunu belirten Obama, Kongre'nin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini, bunun da “bütçeyi geçirmek, faturaları ödemek” olduğunu kaydetti.
Senato'nun bu kararı sonrası ABD hükümeti iflasa gidebilir. Piyasaların bu olumsuz havayı satışlarla karşılaması bekleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)