BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin ekonomi planı: Daha fazla Kovid-19 testi----

ABD'nin ekonomi planı: Daha fazla Kovid-19 testi

ABD'nin ekonomi planı: Daha fazla Kovid-19 testi
08 Nisan 2020 - 17:29 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, ekonomiyi canlandırmak için test sayısını artırmaya dayalı planlar yapıyor.

Kaynaklara göre, Beyaz Saray, ABD ekonomisini tekrar harekete geçirmek için, bugüne kadar mümkün olandan çok daha fazla Amerikalıya test uygulamaya karar verdi.

Test çalışması korona virüs salgınından henüz ağır darbe almamış olan eyaletler ile daha küçük kent ve kasabalarda başlayacak. New York, Detroit, New Orleans gibi kentler ve Trump'ın "sıcak noktalar" dediği yerler kapalı kalmaya devam edecek.

Planlama henüz erken safhalarda. Agresif bir şekilde uygulanırsa ekonomik olarak da maliyeti yüksek. Sosyal mesafe kampanyasının ardından New York'ta salgının hızının yavaşlaması ise cesaret verici oldu. Başkan Trump ve üst düzey ekonomi danışmanları bir kez daha Amerikalıların işlerine dönmeleri konusunda iddialı konuşmaya başladılar.

Trump, Salı gecesi yaptığı değerlendirmede, "Ülkenin bazı kısımlarının açıldığı ve her yerin açıldığı planları değerlendiriyoruz" dedi.

Ulusal Ekonomi Konseyi direktörü Larry Kudlow, Salı günü Fox News'a daha erken saatlerde yaptığı açıklamada, yeniden açılmanın dört ila sekiz haftada başlayabileceğini söylemişti.

Kudlow, katıldığı bir Beyaz Saray etkinliğinde, "Sanırım son düzlüğe giriyoruz. Sağlık uzmanlarının bize söylediği bu" dedi ve "Bir kez bu şeyi tekrar açtığımızda, çok başarılı olacağını düşünüyorum" şeklinde değerlendirmede bulundu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum08 Nisan 2020 19:12

    Küçük bölgeleri köyleri kasabaları ardından şehirlerde mahalle malalle test yapıp pozitif vakaları ayırmamız lazım bu karantina dönemini iyi degerlendirmek çok önemli böylece normalleşebiliriz ve hayatı normalleştirebiliriz aksi halde sürekli ikinci üçüncü dalgalanmalar olur bunu 3 hafta önce yapmalıydık şimdiye yarısı bitmiş olurdu