BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'li yatırımcılar Rusya'ya geri dönüyor----

ABD'li yatırımcılar Rusya'ya geri dönüyor

ABD'li yatırımcılar Rusya'ya geri dönüyor
31 Ekim 2018 - 09:00 www.finansgundem.com

Rusya piyasalarına yabancı ilgisi yükselişe geçti

Geçtiğimiz hafta Amerikalı yatırımcılardan Rusya piyasalarına fon girişi 65 milyon dolar ile son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı. Kommersant gazetesi konuyla ilgili haberinde "jeopolitik gerilimlerle ilgili haber fırtınasının dinmesinin yatırımcıların güvenini arttırdığı" yorumuna yer veriyor. Ancak gene de ruble cinsinden varlıklara yatırımların "uzun vadeli" olmadığı vurgulanıyor.

Gazete ayrıca söz konusu yatırımların petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen gerçekleştiğine dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3 azalırken, Rusya'da çıkan Ural petrolün fiyatı da yüzde 4,2'lik düşüşle 75,9 dolara geriledi. Ancak fiyatın hala 70 dolar sınının üstünde seyretmesi Rusya bütçesi için iyi haber. Bu da ülkenin yatırım cazibesini arttıran bir etken sayılıyor.

Öte yandan, genel olarak gelişmekte olan piyasaların bu hafta 2,56 milyar dolar yatırım çektiği de hatırlatılıyor. Bu, Nisan ortalarından bu yana kaydedilen en yüksek miktar olarak dikkat çekiyor.

Gazetenin yazaları Türkiye'nin Rahip Brunson'ı serbest bırakması, Arjantin'de faizlerin düşmesi gibi olumlu gelişmelerin gelişmekte olan piyasalara yaradığı düşüncesinde.

Ama tüm bunlara rağmen, FED'in faiz politikası, Çin-ABD, İtalya-Brüksel gerilimleri ve Suudi gazeteci cinayeti, Rusya özelinde ise iktidarın Yandex'in bağımsız duruşundan rahatsız olduğu yönündeki söylentiler yatırımcıların ayağını frenden çekmesine engel. Kommersant bu sebeple yatırımcıların ruble cinsi varlıklarla ilgili uzun vadeli planlar yapmaktan kaçındığını yazıyor.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)