BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'ABD'li büyük bankalar parçalanmalı'----

'ABD'li büyük bankalar parçalanmalı'

'ABD'li büyük bankalar parçalanmalı'
17 Mart 2013 - 11:43 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı Fisher, bir kez daha batmasına izin verilemeyecek kadar büyük bankaların parçalanması gerektiğini savundu

Batmasına izin verilemeyecek kadar büyük bankaların, ufak ölçekli şirketler karşısında avantaj sahibi olmasına karşı durulması gerektiğinin altını çizen Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, Washington hükümetinin en büyük Amerikan bankalarını bölmesi gerektiğini savundu.
Maryland'deki Konservatif Siyasi Hareket Konferansı'nda konuşan Fisher, ABD'deki en büyük 12 bankanın, bankacılık sistemindeki varlıkların yüzde 70'ine sahip olduğunu ve kârlarının bu kuruluşları, hükümetin kendilerini kurtarmak zorunda olduğu garantisini verdiğini vurgulayarak, en büyük bankaların ciddi bir desteğe sahip olduğunu, bunun da bankalara daha da büyüme ve riskli olma imkanı tanıdığını söyledi.
Bu bankaların "imtiyazlı" olduğunu ileri süren Fisher, "Yalnızca finansal istikrarı tehdit etmekle kalmayıp, aynı zamanda adil ve açık rekabeti riske atıyorlar" dedi.
Senato'nun Kalıcı Soruşturma Alt Komitesi'nin raporuna göre, ABD'deki en büyük bankalar Cuma günü Senato'daki duruşmada, JP Morgan Chase&Co.'nun zararlarnı gizlediğinin ortaya çıkmasının ardından dikkatler yeniden en büyük bankalara çevirildi. New York'lu banka CEO'su Jamie Dimon'un yöetiminde geçtiğimiz yıl kredi türevlerinde 6.2 milyar dolar zarar etti.
Fisher, önerisinin ABD'deki kurumların kredi girişlerinin reddedilmesine neden olmayacağını söyledi.
Büyük bankaların maliyetlerinin, yararlarını aştığının altını çizen Fisher, ABD'nin rekabet için en büyük bankalara ihtiyacınn olmadığını savundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)