BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Ukrayna'ya 88 milyar euroluk yardım----

AB'den Ukrayna'ya 88 milyar euroluk yardım

AB'den Ukrayna'ya 88 milyar euroluk yardım
20 Mart 2024 - 17:45 www.finansgundem.com

Ukrayna, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana Avrupa Birliği ve birlik üyesi ülkelerden toplam 88 milyar euro yardım aldı.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile, Belçika'nın başkenti Brüksel'de görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından taraflar ortak basın toplantısında konuştu.

Ukrayna ve AB'nin ortak değerler, arzular ve umutlar konusunda hiç bu kadar birlik içinde olmadığına işaret eden Şmıgal, "Rus işgalinin başlamasından bu yana geçen 2 yılı aşkın sürede AB ve AB üyesi ülkelerden toplam 88 milyar euro yardım aldık" dedi.

Şmıgal, bu fonların, Ukrayna'nın makro finansal istikrarını ve sürdürülebilirliğini korumalarını sağladığını, bu fonlarla en önemli bütçe harcamalarını karşılayabileceklerini kaydetti.

Şmıgal, aynı gün AB-Ukrayna Ortaklık Konseyi toplantılarının 9'uncusuna da katıldı. (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, toplantı bitiminde yaptığı açıklamada Ukrayna'ya desteği sürdürülebilir hale getirmek için oluşturulan yeni fondan 4,5 milyar euroluk ilk ödemenin yapıldığını bildirdi.

Almanya'nın önde gelen ekonomi enstitülerinden Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün geçen ay paylaştığı verilere göre ABD'nin, Ukrayna'ya gönderdiği yardımlarsa 75 milyar dolara ulaştı.

AB, dondurulan Rus varlıklarının gelirlerini Ukrayna'ya aktarmayı planlıyor

 

Almanya'dan Ukrayna'ya yeni yardım paketi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)