BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı----

AB'den Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı

AB'den Rusya'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı
24 Şubat 2022 - 10:02 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'nın doğu bölgesindeki sözde yönetimleri tanıyarak asker göndermesi üzerine AB bir yaptırım listesi hazırladı. Rusya Savunma Bakanı'nın da bulunduğu liste, AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Avrupa Birliği (AB), aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun da yer aldığı, çok sayıda üst düzey yetkiliyi yaptırım listesine aldı. Resmi olarak yürürlüğe giren listede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresindeki kişiler de bulunuyor.

Listede en üst sırada ise Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu yer alıyor. Putin'le yakın çalışan ve özel kalem müdürü görevini yürüten Anton Vaino da yaptırım listesinde.

Rusya Başbakan Yardımcıları Marat Khusnullin ve Dmitriy Yuryevich Grigorenko ile Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maxim Gennadyevich Reshetnikov da yaptırım uygulanan kişiler arasına eklendi.

Rus Donanmasının başındaki Nikolay Anatolyevich Yevmenov, Rus Kara Kuvvetleri Başkomutanı Oleg Leonydovych Salyukov ve Rus Hava Kuvvetleri Komutanı Sergei Surovikin'e de yaptırım uygulanacak.

Vneshtorbank Başkanı Andrei Leonidovich Kostin, Russia Today'in (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ile Rusya Dışişleri Bakanlığı Bilgi ve Basın Dairesi direktörü ve Sözcüsü Maria Zakharova da listede bulunuyor.

Listede kurumlar da var

İnternet Araştırma Ajansı, Rossiya Bank, Promsvyazbank ve Vnesheconombank (VEB.RF) ise yaptırım listesinde yer alan kurumlar oldu. Ayrılıkçı bölgelerin bağımsızlığını tanıyan karara onay veren Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'nın 351 üyesi de listede.

AB yaptırım listesindeki kişilere seyahat yasağı getirildi. Kişi ve kurumların mal varlıkları donduruldu ve bunlara fon sağlanması yasaklandı.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

 

Savaş başladı! Biden: Putin acı ve ölümü seçti!

 

Rusya'nın askeri harekatı uzaydan böyle görüntülendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)