BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den 'Omikron aşısı' açıklaması: 3 ila 4 ay içinde...----

AB'den 'Omikron aşısı' açıklaması: 3 ila 4 ay içinde...

AB'den 'Omikron aşısı' açıklaması: 3 ila 4 ay içinde...
01 Aralık 2021 - 15:34 www.finansgundem.com

AB ilaç düzenleyicisi (EMA), korona virüsün Omikron varyantını hedef alacak şekilde uyarlanmış aşıları üç ila dört ay içinde onaylayabileceğini ancak mevcut aşıların koruma sağlamaya devam edeceğini duyurdu.

Avrupa Birliği’nin (AB) ilaç düzenleyicisi EMA, yeni ortaya çıkan korona virüs varyantı Omikron ile ilgili açıklamada bulundu. EMA, gerekirse korona virüsün Omikron varyantını hedef alacak şekilde uyarlanmış aşıları üç ila dört ay içinde onaylayabileceğini bildirdi.

Mevcut aşılar ile ilgili de açıklamada bulunan ilaç düzenleyicisi kullanılan aşıların koruma sağlamaya devam edeceğini aktardı.

NTV'deki habere göre; Avrupa Parlamentosu'na konuşan Avrupa İlaç Ajansı (EMA) yönetici direktörü Emer Cooke, ilaç üreticilerinin Omikron'a karşı korunmak için aşılarını değiştirmeleri gerekip gerekmediğini bilmediğini, ancak EMA'nın bu olasılığa hazırlandığını söyledi.

Cooke, "Mevcut aşıları değiştirmeye ihtiyaç olursa üç ila dört ay içinde onaylanabilecek durumda olabiliriz" derken, "Formülasyonlarını yeni sıralamayı içerecek şekilde uyarlayan şirketler daha sonra üretim sisteminin çalıştığını göstermek zorunda kalacaklar, daha sonra bunun pratikte gerçekten işe yaradığını belirlemek için bazı klinik deneyler yapmak zorunda kalacaklar" diye konuştu.

EMA yaptığı ayrı bir açıklamada, ilaç üreticilerinin aşıyı değiştirmeleri gerektiğine karar verdiklerinde ve bunun üzerinde çalışmaya başladıklarında incelemenin başlayacağını belirtti.

Suudi Arabistan'da ilk kez Omikron varyantı tespit edildi

 

Omikron ile ilgili gerçek ortaya çıktı: Çoktan aramızdaymış!

 

Komplo teorisyenleri Omikron isminin anlamını çözdü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)