BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları 5 ayın dibinden yükseliyor----

AB'de gaz fiyatları 5 ayın dibinden yükseliyor

AB'de gaz fiyatları 5 ayın dibinden yükseliyor
18 Ocak 2024 - 15:13 www.finansgundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları son 5 ayın en düşük seviyelerinden yükseliyor

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün, jeopolitik arz endişeleri ve teknik destek nedeniyle dünkü işlem gününde gerilediği son beş ayın en düşük seviyelerinden toparlanıyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Şubat vadeli doğal gaz kontratı en son 0,59 EUR yükselişle 28,30 EUR/MWh seviyesinden işlem gördü. Kontrat dünkü işlem gününde 27,34/MWh düzeyine kadar gerilemişti.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontratı 1,43 p artışla 69,79 p/th seviyesine yükseldi.

LSEG Gaz Analisti Yuriy Onyshkiv, “Kızıldeniz'den geçen kargolara yönelik Husi tehdidinin kısa ömürlü olacağına dair daha önceki beklenti ortadan kalktı. Bu yüzden TTF kontratında yukarı doğru bir hareket görüyoruz” yorumunu yapıyor.

ABD güçleri, bu hafta dördüncü kez Husi mevzilerine saldırı düzenlediklerini söylediler.

LNG gemileri Süveyş Kanalı'ndan geçişi neredeyse tamamen terk etmiş durumda, civarda hiçbir gemi bulunmuyor ve birkaç gemi Afrika çevresinde daha uzun bir dönüş yapmak için yön değiştiriyor.

Analistler, Süveyş Kanalı'ndan sapmaların uzun süre gecikmelere neden olması durumunda arzın sıkılaşabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Buna ek olarak Pakistan, İran'daki isyancıların mevzilerine kısasa kısas saldırısında bulunarak bölgedeki gerilimi daha da artırdı. Bu sırada Gazze'deki karışıklık, giderek Lübnan'ın İsrail sınırına odaklanarak piyasaların cesaretini kırmaya devam ediyor. Yemen'deki Husiler ise Kızıldeniz'deki eylemlerinin İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonuna yanıt olduğunu söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)