BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatları 23 dibinde----

AB'de gaz fiyatları 23 dibinde

AB'de gaz fiyatları 23 dibinde
23 Mayıs 2023 - 14:56 www.finansgundem.com

LNG kargolarının Avrupa'ya yönelmesini destekleyen fiyatlar, yüksek stok seviyeleri ve durgun Asya talebinin etkisiyle, AB'de gaz fiyatları 23 ayın en düşük seviyesine indi

Avrupa doğalgaz fiyatları durgun talep ile bugün son 23 ayın en düşük düzeyine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Haziran kontratı bugün en son 0,39 EUR düşüşle 29,33 EUR/MWh düzeyinden işlem gördü. İlgili kontrat gün içinde 18 Haziran 2021'den bu yana en düşük aylık vadeli işlem olan 28,78 EUR/MWh ile satış yapmıştı.

İngiltere NBP eşdeğeri gün içinde 23 ayın en düşük işlemi olan 64,11 p/th’lik satış yaptı. Kontratın son işlemi ise 64,80 p/th düzeyinde gerçekleşti.

Piyasa katılımcıları, LNG kargolarının Avrupa'ya yönelmesini destekleyen fiyatlar, yüksek stok seviyeleri ve durgun Asya talebini bugünkü fiyat hareketine neden olarak işaret ediyor.

Güncel hava durumu raporları Kuzeybatı Avrupa'da sıcak bir Haziran ayı yaşanacağını öngörüyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 3 °C üzerinde seyredebileceğini belirtiyor.

Refinitiv analisti Marina Tsygankova, “Şu anda sahip olduğumuz çok ağır Norveç boru hattı bakımına rağmen, depolama birimleri yaz bitmeden tamamen dolacak gibi görünüyor” ifadelerini aktarıyor.

Avrupa gaz stokları ise en son %66 dolulukta kaydedilmiş bulunuyor.

Spot piyasada, TTF gün öncesi kontrat en son 0,05 EUR düşüşle 28,25 EUR/MWh, NBP eşdeğeri ise 0,60 p azalışla 64,00 p/th düzeylerinden işlemler yaptı.

Avrupa'nın gaz tedarikinde LNG'nin payı artmaya devam edecek

 

Finlandiya, Rusya ile boru hattı gaz tedarik anlaşmasını iptal etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)