BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'de gaz fiyatlar artıyor----

AB'de gaz fiyatlar artıyor

AB'de gaz fiyatlar artıyor
06 Aralık 2023 - 15:08 www.finansgundem.com

AB'de bugün yukarı yönlü hareket ediyor ancak düşüş eğilimi devam edebilir

Avrupa'da doğalgaz fiyatları bugün, Hollanda TTF hub’ı aylık vadeli kontratın teknik bir toparlanma ile iki günlük bir kayıp serisini kırmasıyla bugün yukarı yönlü hareket ediyor. Ancak toparlanma, aşağı yönlü piyasa eğilimiyle kısa ömürlü olabilir.

Montel-Foreks'in haberine göre, TTF hub’ı Ocak vadeli kontrat dünkü işlem gününde 6 Ekim'den bu yana en düşük seviye olan 37,92 EUR/MWh düzeyine geriledikten sonra bugün en son Ice Endex'te dünkü kapanışına göre 1,61 EUR yükselişle 39,74 EUR/MWh seviyesinden satış gerçekleştirdi.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise en son Ice Futures'ta 3,30 p artışla 98,68 p/th düzeyinden işlem gördü.

Bir trader, “Piyasa, geçtiğimiz günlerde yaşanan kayıpların ardından toparlanma modunda” diyerek yükselişin sürdürülemez olacağını belirtti.

Trader, gaz depolama tesislerinin %94 gibi tarihi yüksek seviyelerde olduğunu, LNG arzının güçlü seyrettiğini, Fransa'da nükleer üretimin iyi seviyelerde görüldüğünü olduğunu ve hava durumunun ılıman koşulların hâkimiyetinde olduğunu söyledi.

Avrupa'nın en büyük gaz kullanıcısı olan Almanya'daki gaz depolama tesisleri en son %94 seviyesinde kaydedildi. Veriler, depolamanın 2018-22 ortalaması olan %85,2'nin üzerinde olduğunu gösteriyor.

Montel Energy Quantified (EQ) tahminlerine göre, Almanya'da sıcaklıkların bu haftaki 1,7 °C altında seyredecek, önümüzdeki hafta ise mevsim normallerinin 1,7 °C üzerine çıkacak

Rusya'nın doğalgaz üretimi azaldı

 

Eski doğalgaz sayaçları değişecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)