BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'den Rusya'ya yeni yaptırım mı geliyor----

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım mı geliyor

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım mı geliyor
01 Mart 2019 - 10:43 www.finansgundem.com

ABD'den yeni ekonomik yaptırımlar gelirse Rus ekonomisi nasıl etkilenir?

ABD Kongresi, Rusya karşıtı yeni yaptırımlar içeren yasa tasarısını açıkladı. Yeni yaptırım paketinin en önemli maddesi olarak, Rus kamu tahvillerine yönelik uygulanması teklif edilen yasak gösteriliyor. Peki, beklenen yaptırımlar Rusya ekonomisini nasıl etkiler? İşte uzmanların beklentileri: 

Yüksek Ekonomi Okulu, ABD’nin Rusya karşıtı yeni yaptırım paketinin Rusya ekonomisine yönelik olası etkilerini mercek altına aldı.

Yapılan ankete katılan Rus ve yabancı analistlerin çoğu, Rusya ekonomisinin önümüzdeki yedi sene boyunca yılda en fazla yüzde 2 büyüme gösterebileceği tahmininde birleşti. IMF’nin dünya ekonomisi için aynı döneme ilişkin yıllık ortalama büyüme beklentisi ise yüzde 3,6-3,7.

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, 2019 yılında ülke ekonomisinde büyüme oranının yüzde 1,3 seviyesinde tahmin ediyor. Bakanlık, 2024’e gelindiğinde bu oranının yüzde 3-3,3’e kadar yükseleceğini öngörüyor.

Nezavisimaya Gazeta’nın haberine göre bazı uzmanlar, Washington’ın yeni yaptırımlarının yürürlüğe girmesi halinde Rusya için yıllık yüzde 2 ekonomik büyümenin iyimser bir tahmin olacağı görüşünde.

“Petrol sektörüne ciddi darbe vurabilir”

Uzmanlara göre en karamsar senaryo ise, Rusya’da petrol sektöründe hizmet veren Hulliburton, Schlumberger gibi şirketlerin yeni yaptırımlar sonrası faaliyetlerine son vermeleri ihtimali.

Bu durumda yakın vadede Rusya’nın petrol üretiminin ciddi şekilde sekteye uğrayabileceği, ancak orta vadede sektörün yeni şartlara uyum sağlayabileceği öngörülüyor.

Batılı şirketlerin Rusya’daki sıvılaştırılmış doğal gaz projelerine yatırım yapmalarının yasaklanmasının ise Rusya ekonomisinde çok ciddi bir etki yaratmayacağı, çünkü Rusya’daki petrol ve doğalgaz şirketlerinde bu tür projelerin payının çok fazla olmadığı belirtiliyor. (Turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)