BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den skandal teklif: Danimarka'dan YPG'lileri eğitmesini istedi----

ABD'den skandal teklif: Danimarka'dan YPG'lileri eğitmesini istedi

ABD'den skandal teklif: Danimarka'dan YPG'lileri eğitmesini istedi
10 Temmuz 2019 - 06:46 www.finansgundem.com

Danimarka basınında yer alan habere göre ABD Suriye'ye asker göndermesini istediği Danimarka'dan terör örgütü PKK/YPG'lileri eğitmesini istedi

ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan PKK/YPG teröristlerine desteği sürüyor. Teröristlere tonlarca silah yardımı yapan Washington yönetimi şimdi de, Danimarka'dan Suriye'ye asker göndermesini ve terör örgütü PKK/YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'ni (SDG) eğitmesini istediği ifade edildi.

Politiken gazetesşnde haberde, ABD'nin Danimarka'dan Suriye'ye asker göndermesini ve DSG'lileri eğitmesini istediği belirtildi.

Haberde, ABD'nin bu isteği Danimarka parlamentosunun Dış Politika Komisyonu'nda da gündeme geldiği, Danimarka'da geçen ay göreve gelen yeni hükümeti, Türkiye ile ABD arasında bir seçim yapacağı için zor bir süreç beklediği ifade edildi.

Haberde, Danimarka Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın da konuyla ilgili yorumda bulunmaktan kaçındığı ifade edilirken, Danimarka'nın ABD'nin talebine nasıl yanıt vereceği konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Tek partili azınlık hükümetini kuran, Sosyal Demokrat Parti'yi dışarıdan destekleyen Sosyalist Halk Partisi ve Birlik Listesi (Kızıl-Yeşiller), DSG'ye karşı ılımlı bir politika izliyor.

Türkiye'nin YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor. (Sputnik)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu10 Temmuz 2019 11:22

    Suriye Demokratik Güçleri, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve Türkmenlerden oluşan IŞİD'e karşı mücadele için oluşturulmuş ortak bir operasyon gücüdür ve dünyada Türkiye dahil hiç bir ülkenin Terör örgütleri listesinde adı geçmemektedir. Bu oluşumun içindeki PYD/YPG ise sadece bizim tarafımızdan terör örgütü olarak tanınmaktadır. Bu noktada bu haberin bu şekilde bir içerik ile verildiğinde haber değeri nedir? Diğer yandan Kürdistan Demokratik Partisi/Kuzey de sadece bizim tarafımızdan terör örgütü olarak adlandırılmakta ama lideri Mesut Barzani ile bir çok devlet üst düzey yetkilimizin el ele, kol kol resim, videoları bulunmakta ama haberi bu şekilde verilmemişti...