BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den İsrail'e, Filistin çıkışı----

ABD'den İsrail'e, Filistin çıkışı

ABD'den İsrail'e, Filistin çıkışı
26 Temmuz 2023 - 06:49 www.finansgundem.com

ABD, Batı Şeria'da Filistinli sivillere uygulanan şiddet için İsrail'e çağrı yaptı. ABD Savunma Bakanı Loyd, İsrailli mevkidaşı Gallant'a; Filistinlilere uygulanan yerleşimci şiddetin son bulması ve ekonomik fırsatların iyileştirilme çağrısında bulundu

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant'ı, "Filistinli sivillere yönelik aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetini ele almaya ve İsrail Savunma Bakanlığının Batı Şeria'daki Filistinliler için ekonomik fırsatları iyileştirme çabalarını sürdürmeye" çağırdı.

Austin, İsrail Savunma Bakanı Gallant ile telefonda görüştü.

FİLİSTİNLİLERE UYGULANAN YERLEŞİMCİ ŞİDDET SON BULMALI

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Austin, İsrailli ve Filistinli liderlerin, Batı Şeria'da istikrarı sağlamak için anlamlı adımlar atmaları gerektiğine yönelik acil ihtiyaçla ilgili endişelerini dile getirdi.

Açıklamada, "ABD Savunma Bakanı Austin, Filistinli liderleri terörizmi kınamaya ve şiddeti önlemek için aktif adımlar atmaya çağırdı. Bakan Gallant'ı, Filistinli sivillere yönelik aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetini ele almaya ve İsrail Savunma Bakanlığının Batı Şeria'daki Filistinliler için ekonomik fırsatları iyileştirme çabalarını sürdürmeye çağırdı." ifadelerine yer verildi.

ABD VE İSRAİL ARASINDAKİ İŞBİRLİKLERİ DERİNLEŞECEK

Görüşmede Bakan Austin'in, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının kararlı ve sarsılmaz olduğunu belirttiği aktarılan açıklamaya göre, ABD askeri işbirliğini derinleştiren girişimlere odaklandığını teyit etti.

İki bakan, ayrıca, bölgesel güvenlik ve istikrara yönelik İran destekli tehditleri ele aldı ve bu tehditlere karşı birlikte çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı.

Erdoğan'dan Filistin mesajı: Tek yol iki devletli çözümdür

 

Erdoğan, Filistinli mevkidaşı Abbas'ı Beştepe'de ağırlayacak

 

Filistin ve İsrail devlet liderleri Türkiye'yi ziyaret edecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)