BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'den Fed'e destek!----

ABD'den Fed'e destek!

ABD'den Fed'e destek!
21 Haziran 2013 - 08:05 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Boehner, Fed'in bu haftaki kararının erinde gecinde geleceğinin bilindiğini söyledi

Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomideki ilerlemelerin sürmesi hâlinde tahvil alımlarının bu yıl azaltılabileceğini söylemesinin ardından konuşan Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, bir yandan bunun erken bir karar olmadığının altını çizerken, diğer yandan Bernanke'nin zor bir görev üstlenmiş olduğunu kabul etti.
Bernanke'nin çok zorlu bir krizi yönetmeye yardımcı olduğunu söyleyen Boehner, ancak bu parasal genişlemeden ötürü endişelendiğini ve her şeyin üstünde ülkeyi tehlikeli bölgeye taşıdığını savundu. Boehner, "Onun deflasyondan, enflasyondan daha çok korkmasını anlıyorum, ancak para birimini uzun vadeli olarak zayıflatmayı sürdüremezsiniz, bu sağlıklı değil" yorumunda buylundu.
Faizlerin uzun süre sıfıra yakın kalamayacağı belirten Boehner, federal fon faizleri hedefinin Aralık 2008'den bu yana yüzde 0-0.25 aralığında kaldığını hatırlatarak, "Yatırımcılara gidecekleri yalnızca tek bir yer olduğunu, onun da hisse senedi piyasası olduğunu söylüyorsunuz. Azaltmanın başından beri bir noktada geleceğini biliyorduk. Geç olmaktansa erken olsun, daha iyi" dedi.
Boehner ayrıca 4 yıldır devam eden anemik büyümeye ilişkin endişelerini de dile getirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)