BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den Akdeniz’de petrol operasyonu----

ABD’den Akdeniz’de petrol operasyonu

ABD’den Akdeniz’de petrol operasyonu
18 Mart 2014 - 10:45 www.finansgundem.com

ABD donanmasına mensup Navy Seal komandoları Libya’daki isyancıların kaçırdığı ham petrol dolu tankere Kıbrıs açıklarında operasyon yaptı

Doğu Akdeniz’de seyreden gemiye helikopterlerle inen komandolar, Libyalı isyancıları etkisiz hale getirdi. 200 bin varil ham petrol taşıyan gemi, savaş gemileri eşliğinde Libya’ya geri götürülüyor. Doğu Akdeniz’deki tanker krizi, Libya’da hükümete isyan eden milislerin geçen hafta ülkenin en büyük petrol dolum tesislerinin bulunduğu Sidre Limanı’nı ele geçirmesiyle başladı.
 
İSYANCILAR ABLUKAYI YARDI
 
Libya hükümeti, bir yandan isyancılarla görüşmeler başlatırken, diğer yandan da limanı denizden ablukaya aldı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre Bir grup silahlı isyancı geçen hafta salı günü limanda demirleyen petrol dolu Kuzey Kore bandıralı ‘Morning Glory’ adlı gemiyi ele geçirdi. Limandaki ablukayı delen gemi, önce uluslararası sulara ardından da doğu Akdeniz’e yöneldi. Libya hükümeti Kıbrıs adasının güneydoğu açıklarına ulaşan gemiyi durdurması için Rumlar’dan yardım istedi. Libya, geminin çalıntı petrol taşıdığı ve Morning Glory isminin de sahte olduğu ihbarında bulundu.
 
DEVLET KURMAK İSTİYOR
 
Milis lideri İbrahim Cadran, Libya’nın doğusunda Kirenayka diye kendi devletini kurmak istiyor. 32-34 yaşlarındaki milis lideri dolayısıyla bu bölgeden çıkan petrol gelirlerinin de kendilerine ait olması gerektiğini savunuyor. Ancak Cadran ve milislerinin iddiasını kimse kabul etmiyor. Bu nedenle ABD Başkanı Barack Obama’nın emriyle Akdeniz’de operasyon düzenlendi.
 
PETROL ABD VE LİBYA’NIN
 
Doğu Akdeniz’de bulunan Amerikan Roosevelt destroyerindeki deniz komandoları dün sabaha karşı saat 04.00’te helikopterlerle gemiye indi. Komandolar gemiyi kontrolü altına aldı ve Libyalı 3 isyancıyı etkisiz hale getirdi. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, Başkan Obama’nın emriyle, Libya ve Kıbrıs Rum yönetiminin talebi üzerine gemiye operasyon düzenlendiğini açıkladı. Sözcü, geminin Amerikan Stout destroyeri eşliğinde Libya’ya götürüldüğünü belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)