BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’deki konfederasyon anıtlarıyla ırkçı saldırılar arasında bağlantı----

ABD’deki konfederasyon anıtlarıyla ırkçı saldırılar arasında bağlantı

ABD’deki konfederasyon anıtlarıyla ırkçı saldırılar arasında bağlantı
14 Ekim 2021 - 22:56 www.finansgundem.com

ABD'de yayınlanan araştırma, ülkede konfederasyon dönemiyle ilişkili anıtlarla ırkçılık arasındaki bağlantıyı gözler önüne serdi

Virginia Üniversitesinin araştırması, Amerikan İç Savaşı'nda güney eyaletlerinin oluşturduğu konfederasyona ilişkin anıtlarla ırkçı linç eylemlerinin yer ve zaman bakımından örtüştüğü sonucuna ulaştı.

Araştırma ekibi, 1832-1959 yıllarında ilçe bazında linç olaylarıyla konfederasyon dönemi anıtlarını karşılaştırarak, nüfus ve diğer demografik değişkenlerden bağımsız olarak iki değişken arasında dikkat çekici bir korelasyon bulunduğunu duyurdu.

Araştırmanın yazarları, bu durumu konfederasyon anıtlarının bazılarınca iddia edildiği gibi tarihi mirasın değil, ırkçılık ve nefretin simgesi olduğuna dair önemli bir kanıt sunduğu yönünde yorumladı.

Anıtlar "Siyahların Hayatı Değerlidir" protestolarınnda saldırıya uğradı

ABD’de köleliğin kaldırılması taraftarı olan Abraham Lincoln’ün 1861'de göreve gelmesiyle, ülkede kölelik yanlısı 11 güney eyaleti ABD’den ayrılarak Amerika Konfedere Devletler Birliği’ni ilan etmiş ve Amerikan İç Savaşı başlamıştı.

5 yıldan kısa süren konfederasyon döneminin bayrağının ya da askerleri ve siyasetçilerine ait heykellerin varlığı ülkede uzun zaman tartışma konusu olmuş ve 2020’de siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybetmesiyle başlayan "Siyahların Hayatı Değerlidir" protestoları sırasında bu anıtlar saldırıya uğramıştı.

Bayrağı ırkçılığın sembolü olarak görenlerin oranı yüzde 55

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezinin sene başında yayımladığı verilere göre, ülkede konfederasyon dönemine ithafen yapılmış 2 bin 100 anıttan 160'ı 2020 yılında kamusal alanlardan kaldırılmıştı.

CNN’in 2015'te yaptığı ankete göre, güney eyaletlerinde yaşayanların yüzde 56’sının konfederasyon bayrağını "güney eyaletlerinin gururu" olarak nitelendirirken, 2020'de yapılan ankette bayrağı ırkçılığın sembolü olarak yorumlayan güneylilerin oranı yüzde 55’e yükselmişti.

ABD, yeniden BM İnsan Hakları Konseyi'ne katıldı

 

ABD şirket bilançolarının etkisiyle Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

ABD, Afganistan'dan tahliyeleri sürdürecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)