BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de yüz yüze eğitim karmaşası----

ABD'de yüz yüze eğitim karmaşası

ABD'de yüz yüze eğitim karmaşası
04 Ocak 2022 - 14:40 www.finansgundem.com

KOVID-19’un yeni varyantı Omikron nedeniyle günde 500 binin üzerinde vaka sayılarının görülmeye başladığı ABD’de binlerce orta öğretim kurumu Pazartesi günü ders başı yapamadı.

Mayo Clinic verilerine göre de ülke genelinde yapılan KOVID-19 testlerinin pozitif sonuçlanma oranı yüzde 18 artmış durumda.

New Jersey’de çok sayıda okul, yeni döneme online eğitim yöntemiyle başladı. New Jersey gibi diğer eyaletlerin Detroit, Milwaukee ve Cleveland gibi şehirlerinde de yüksek vaka sayıları nedeniyle okulların açılışı ya ertelendi ya da online eğitime geçildi.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, ülke genelinde bu hafta eğitime başlaması gereken 2 bin 750’den fazla okulun salgın kaynaklı olarak kapalı kaldığı belirtiliyor. Birçok aile de salgın endişesiyle okulların kapalı kalmasına destek verdiğini dile getiriyor.

Aralarında başkent Washington’un da bulunduğu bazı şehirlerde de yetkililer, okula başlayacak öğrencilerden negatif KOVID-19 testi sonuçlarını paylaşmalarını istedi.

Başkent’te Çarşamba gününe kadar 51 bin öğrenci ve öğretmenin, negatif test sonuçlarını ilgili sisteme yüklemeleri gerekiyor. Benzer bir uygulamaya California eyaleti de ana okulları için hazırlanıyor.

Boston’da bugün açılacak okullarda yeni öğretim yılına başlayacak 55 bin öğrenciden, benzer şekilde evde uygulanan KOVID-19 testlerini yapmaları ve sonucu okul yönetimleriyle paylaşmaları istendi.

NEW YORK YÜKSEK VAKA SAYISINA RAĞMEN YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLADI

Ancak aralarında New York’un da bulunduğu pek çok bölgede rekor vaka artışlarına rağmen yetkililer, okulların yüz yüze eğitime başlaması konusunda ısrarcı davranıyorlar. New york’ta, geride bıraktığımız hafta yapılan her üç korona virüs testinden birinin pozitif sonuçlandığı açıklandı.

Yeni yılla birlikte göreve başlayan New York’un yeni belediye başkanı Eric Adams, artan vaka sayılarına rağmen okullarda eğitime devam sözü verdi.

New York’ta dün, sadece Brooklyn bölgesinde bir okulun, yeterli personel temin edilemediği için salgın kaynaklı olarak eğitime başlayamadığı belirtildi.

Yetkililer, okullarda yüz yüze eğitim konusunda net kararın ilk haftanın ardından önümüzdeki hafta verileceğini tahmin ediyorlar.

ABD'de üniversiteler uzaktan eğitime dönüyor

 

Bakan Özer: Yüz yüze eğitime ara gündemimizde değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)