BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de test zorunluluğunu kaldırma talebi----

ABD'de test zorunluluğunu kaldırma talebi

ABD'de test zorunluluğunu kaldırma talebi
03 Şubat 2022 - 12:33 www.finansgundem.com

ABD'de hava yolu, turizm ve seyahat şirketleri, ülkeye giriş için uluslararası yolculara yönelik negatif KOVID-19 testi zorunluluğunun kaldırılmasını talep ediyor.

Ülkede hizmet veren 30'dan fazla hava yolu, seyahat ve turizm şirketi, Beyaz Saray'a yazdıkları mektupta, Kovid-19 vaka sayılarının tüm eyaletlerde yüksek olduğunu, aşılı kişilerin oranlarının da yüksek olduğunu ve yeni tedavi yöntemlerini gerekçe göstererek, ABD uçuşlarına binmek için zorunlu tutulan negatif KOVID-19 testine artık ihtiyaç duyulmadığını savundu.

Benzer bir kuralı geçen ay kaldıran İngiltere'yi örnek gösteren şirketler mektupta, "Test zorunluluğunu kaldırmak, ABD'de ve küresel çapta seyahat ve havacılık sektörünün toparlanmasına, Kovid-19'un yayılmasına neden olmadan büyük destek sağlayacak." ifadesini kullandı.

Seyahat Derneği Başkan Yardımcısı Tori Emerson Barnes, havaalanında uçağa binememe ihtimalinin insanları uluslararası uçuş rezervasyonu yapmaktan alıkoyduğunu belirtti.

ABD'de test zorunluluğu yurt içi uçuşlarda uygulanmıyor. İç turizmin hareketlenerek salgın öncesi dönem yoğunluğuna yaklaşan ülkede, uluslararası turizm sektörü halen zor günler geçiriyor.

İngiltere, aşılı uluslararası yolculara test zorunluluğunu geçen ay kaldırmıştı.

ABD salgın kaynaklı seyahat uyarılarını yeniledi

 

Avrupa Birliği’ne seyahatte yeni kurallar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)