BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü----

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü

ABD'de mortgage başvuruları artışını sürdürdü
15 Kasım 2023 - 15:08 www.finansgundem.com

ABD'de 10 Kasım ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da artarken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini korudu.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 2,8 artışla 170,5 puana yükseldi.

MBA'nın yayımladığı ve Foreks Haber ile mail yoluyla paylaştığı haftalık rapora göre, satın alma endeksi yüzde 3,3 artışla 133,2 puan olurken, refinansman endeksi yüzde 2,0 artışla 354,3 puana geldi.

Bir önceki hafta 25 baz puan ile hızlı bir düşüş gösteren 30 yıllık mortgage faizi, söz konusu haftada aynı seviyede kaldı. 30 yıllık kredi faizinde 4 haftalık ortalamada 9 puan azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre artış 71 puan oldu.

MBA Başkan Yardımcısı ve Baş Ekonomist Yardımcısı Joel Kan, "Hazine faizleri hafta ortasında düşüş gösterse de, konut kredisi faizleri hafta boyunca ortalama olarak çok az değişti. 30 yıllık sabit ipotek oranı yüzde 7,61'de kaldı. Hem satın alma hem de refinansman başvuruları son beş haftanın en yüksek haftalık hızına yükseldi; ancak hala çok düşük seviyelerde.
Son zamanlardaki düşüş eğilimine rağmen, mevcut seviyelerdeki ipotek oranları, pek çok potansiyel konut alıcısı ve mevcut konut sahibi için hâlâ zorlu.” dedi.

15 yıllık faizinde oran 4 baz puan düşüşle yüzde 6,94 puan olurken, 5 yıllık ARM kredi faizi 11 baz puan geriledi ve yüzde 6,65 seviyesine indi.

30 yıllık jumbo (647.200 dolardan daha büyük) konut kredisi faizi ise 7 baz puan artışla yüzde 7,65 seviyesine çıktı.

ABD'de perakende satışlar arttı

 

ABD'de ekim ayı enflasyonu beklentilerin altında

 

ABD yeni mali yıla bütçe açığıyla başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)