BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de işsizlik oranı bu yıl düşmez----

ABD'de işsizlik oranı bu yıl düşmez

ABD'de işsizlik oranı bu yıl düşmez
15 Haziran 2020 - 12:21 www.finansgundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan, ABD'de işsizlik oranının yıl sonuna kadar yüksek kalacağı uyarısında bulundu

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD'de istihdamın önümüzdeki aylarda artacak olmasına karşın, işsizlik oranının bu yılın sonuna kadar yüksek kalacağını söyledi.

Kaplan, CBS'in "Face the Nation" programında yaptığı değerlendirmede, "Haziran, Temmuz ve bundan sonra pozitif istihdam artışı göreceğiz. Ancak bu artışa karşın, yılın sonunu yüksek işsizlik oranı ile kapatacağız" dedi.

Kaplan, işsizlik oranının yılı yüzde 8 veya daha üstünde kapatacağını söyledi. Bu oran Mayıs ayında yüzde 13.3'e düştü ve korona virüsten dolayı kapanan işletmelerin işgücü piyasasında etkisini sürdürmesini ve bu nedenle de oranın artmasını bekleyen ekonomistleri şaşırttı.

Fed yetkilileri geçen hafta gerçekleştirdikleri toplantıda politika faizini değiştirmedi ve faizin Büyük Bunalım'dan bu yana en sert düşüşünü gösteren ekonominin toparlanmasına yardımcı olmak için 2022 yılında da bu seviyelerde tutulmasını beklediklerini kaydetti. Fed, pandemiyi takiben, kredi akışının devamını sağlamak için 9 acil kredilendirme programı açıkladı ve Kongre yardım için 3 trilyon dolarlık desteği onayladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)