BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de işsizlik daha da yüksek----

ABD'de işsizlik daha da yüksek

ABD'de işsizlik daha da yüksek
05 Eylül 2014 - 16:54 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi’nden iktisat profesörü Kenneth Rogoff, ABD'deki işsizlikle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Harvard Üniversitesi’nden iktisat profesörü Kenneth Rogoff, ABD istihdam piyasası yeniden tam kapasitesine doğru yaklaşsa da Fed’in gösterge faiz oranını fazla hızlı yükseltme konusunda hala tereddüt ettiğini söyledi.

Rogoff "Bu büyük durgunluktan yeni çıkmışsınız, enflasyon ciddi anlamda uzun bir süre hedefin altında kalmış. Eğer hedefin üzerine çıkarsa Fed bunu önemsediğini söyleyecek ama aslında öyle olmayacak. Buradaki asıl hedef yeni bir çifte dip yaşamamak, soruna neden olmamak,” dedi. 

Regoff, zayıf ücret büyümesi ve hedefin altındaki enflasyona rağmen yine de ABD ekonomisine karşı boğa yaklaşımını benimsiyor. 

İstihdam piyasasının “süper sağlıklı” olmadığına dair çokça gösterge bulunduğunu kabul etse de geçtiğimiz hafta Jackson Hole’de yayınlanan son araştırma ve ekonomik verilerin bu istihdam piyasasının hızlı iyileştiğini gösterdiğine inanıyor. 

ABD istihdam piyasasının düşünüldüğünden daha dar olduğunu ve bunu Fed Başkanı Janet Yellen’ın da Jackson Hole konuşmasında itiraf ettiğini belirten Rogoff, işgücüne katılım oranının –hem çalışmakta olan hem de aktif olarak iş arayanlarla ilgili bir ölçüt–yakında yüzde 64-65 oranına geri döneceğini söyledi.

Söz konusu oran temmuzda 62,9 olarak gerçekleşmiş, geçtiğimiz kasımda ise 62,8’le 30 yıldan fazla bir süre içindeki en düşük seviyeyi görmüştü. 

ABD işgücüne katılım oranında 30 yıllık ortalama seviye yüzde 65,8 civarında. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)