BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de İsrail için 14 milyar dolarlık tasarı sunuldu----

ABD'de İsrail için 14 milyar dolarlık tasarı sunuldu

ABD'de İsrail için 14 milyar dolarlık tasarı sunuldu
31 Ekim 2023 - 16:15 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisine Cumhuriyetçiler tarafından, İsrail için 14,3 milyar dolarlık yardım paketini içeren yasa tasarısı sunuldu.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresi'nden Kiev için 61.4 milyar dolar, İsrail için 14.3 milyar dolar ve Gazze de dahil insani krizlere tahsis etmek için 9 milyar dolardan fazla kaynak talep etmişti.

ABD'li vekiller, Gazze Şeridi'ne kara harekatı düzenleyen İsrail'e acilen maddi yardım gönderilmesi için harekete geçerek 14.3 milyar dolarlık tasarıyı Temsilciler Meclisi'ne sundu.

Cumhuriyetçi Parti vekilleri tarafından hazırlanan tasarıda İsrail'deki saldırılara yanıt vermek için acil ek ödenek sağlanması talep edildi.

Tasarıda yer alan rakamın Biden'ın Kongre'den talep ettiği meblağla aynı olduğu görülürken, öte yandan Biden'ın Ukrayna ve diğer müttefikler için istenen yardımları içermemesi dikkat çekti. Biden, Kongre'ye seslenerek kendisine Ukrayna'ya kesintisiz silah tedarikini sürdürme imkanı sağlamalarını istemişti. ABD Başkanı, Ukrayna'ya yönelik yardımların ABD'nin depolarından gittiğini ve Kongre'den talep edeceği bütçeyle depoların ABD yapımı yeni teçhizatlarla doldurulacağını söylemişti.

Biden, ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak tanımlanan Hamas'ın bu ayın başlarında düzenlediği saldırının ardından İsrail'e destek sözü vermişti. İsrail'e yardım, ABD Kongresi'nde her iki partiden de geniş destek görüyor.

Ancak Ukrayna'ya yönelik yardım Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin desteğini kazanmakta güçlük çekiyor. Bu ayın başlarında Kiev'e ek yardım yapılmasını destekleyen bir grup milletvekili, Cumhuriyetçilerin muhalefetini aşmak umuduyla yönetimin İsrail ve Ukrayna için ortak bir yardım paketi hazırlamasını önermişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.31 Ekim 2023 18:47

    EVLERİNİ YIKTIRDIĞINIZ KADINLARI HAMİLELERİ ÇOCUKLARI ÖLDÜRTTÜĞÜNÜZ FİLİSTİN TOPRAKLARINDAKİ GAZZELİLERE YARDIM DEĞİL TAZMINAT OLARAK 500 MİLYAR DOLAR ÖDEYİN AKSİ HALDE CEHENNEME GİDİN SİYONİST BLİNKENE ABD BAŞKANINA SENATO ÜYELERİNE VİZE UYGULANMALIDIR ABD NİN ÜLKEMIZDEKİ VARLIKLARINA EL KONULUP ELDE EDİLEN GELİR GAZZELİLERE GÖNDERİLMELİDİR