BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de enflasyon bekleyişleri yükseldi----

ABD'de enflasyon bekleyişleri yükseldi

ABD'de enflasyon bekleyişleri yükseldi
11 Nisan 2023 - 08:21 www.finansgundem.com

ABD'de tüketicilerin krediye erişimi zorlaştı, enflasyon bekleyişleri yükseldi. Mart ayında gelecek 1 yıl için enflasyon beklentisi şubat ayındaki yüzde 4,2'den yüzde 4,7'ye çıktı.

New York Fed tarafından yayınlanan ankete göre, mart ayı Amerikalıların kredilere erişimi açısından neredeyse son 10 yılın en zor ayı oldu. Bunun yanı sıra gelecek birkaç yıl için enflasyon beklentileri de yükseldi.

NY FED'in mart ayı Tüketici Beklentileri Anketi'ne göre, hane halklarının kredilere erişiminde zorluk geçen yılın aynı dönemine göre artarak 2014 yılı seviyelerine geri gitti. Ankete katılanlar gelecekte kredi bulunabilirliği konusunda da daha kötümser olduklarını ortaya koydular.

Anket, hane halklarını enflasyon bekleyişlerininde martta yükseldiğini gösterdi. Mart ayında gelecek 1 yıl için enflasyon beklentisi şubat ayındaki yüzde 4,2'den yüzde 4,7'ye çıktı. Gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi yüzde 2,7'den 2,8'e yükselirken,. 5 yıl için enflasyon beklentisi ise yüzde 2,6'den 2,5'e geriledi.

BofA: ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte daralması riski var

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)