BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de büyüme yetersiz----

ABD'de büyüme yetersiz

ABD'de büyüme yetersiz
09 Ekim 2013 - 20:03 www.finansgundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, daha fazla teşvikin yetersiz olan ABD genişlemesini desteklemek için garanti yol olacağını söyledi

Rekor seviyedeki teşviklerin destekçisi olan ve bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan, Chicago Fed Başkanı Charles Evans, daha fazla teşviğin yetersiz olan ABD genişlemesini desteklemek için garanti yol olacağını söyledi.
Washington'daki bir panelde konuşan Evans, "ABD'deki sonuçlara bakacak olursak, işsizlik oranının istikrar sağlayacak oranların birkaç yüzde puan üzerinde olduğunu ve enflasyonun düşük olduğunu görüyoruz, bu da tarafsızca bakan biri için bence daha fazla destek ihtiyacı anlamına geliyor" dedi ve ekledi; "ABD büyümesi yeterli seviyede güçlü değil."
ABD'de gayrısafi yurtiçi hasıla ilk çeyrekteki yüzde 1.1'lik artışın ardından ikinci çeyrekte yüzde 2.5'lik yıllık artış oranına ulaştı.
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Eylül ayı toplantısında 85 milyar dolar tutarındaki aylık tahvil alım programını azaltmayarak yatırımcıları şaşırtmış ve ekonominin yüzde 7.3 oranındaki işsizlik oranını düşürecek kadar güçlendiğine yönelik daha fazla kanıt görmeyi bekleme kararı almıştı.
Fed'in bu bekleyişi ile, Kongre'nin 17 yıl sonra ilk defa hükümetin kapanması ve ülkenin borç tavanınının artırılması sorunlarını çözmeye yönelik tartışmalarıyla teşvikler devam ettirilmiş oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)