BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de bütçe krizi uzun sürebilir----

ABD'de bütçe krizi uzun sürebilir

ABD'de bütçe krizi uzun sürebilir
02 Ekim 2013 - 09:12 www.finansgundem.com

ABD'de devlet dairelerinin kapanmasının çabuk sona ereceğine dair işaretler sınırlı

ABD'de son 17 yıldan bu yana ilk kez görülen devlet dairelerinin kapanması sürecinin yakında sona erebileceğine dair işaretler sınırlı ölçüde oldu ve yakın bir zamanda bu durumun borçlanma limitlerine yönelik tehlikeli bir patlayıcıya dönüşmesi ihtimali doğdu.
ABD Hazinesi Mayıs ayından bu yana en fazla 16.7 trilyon dolarlık borçlanma tavanı altında faaliyet gösteriyor. Ancak bu borçlanma tavanı iki hafta içinde yükseltilemezse ABD borçlarını da ödeyemez hale gelebilecek.
Senatonun Cumhuriyetçi liderleri ve iki demokrat yetkili tarafından yapılan açıklamada borç tavanı konusunda yürütülen mücadelenin federal hükümetin hayati olmayan organlarının borçlanma limitinin nasıl artırılacağı konusunda karar alınıncaya kadar kapalı kalması olasılığının başgösterdiği ifade edildi.
Senato'nun Cumhuriyetçi lideri Mitch McConnell, konuya ilişkin açıklamasında "Borçlanma limiti konusuna geçmeden önce elimizdeki bütçe konusunu çözmek istiyorum Ama bunun da ne zaman çözülebileceği belli değil" dedi
Demokrat yetkili ise her iki konunun birlikte çözülmesinin giderek daha yüksek bir ihtimal haline geldiğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)