BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de 2.4 trilyonluk mecburi tasarruf----

ABD’de 2.4 trilyonluk mecburi tasarruf

ABD’de 2.4 trilyonluk mecburi tasarruf
16 Şubat 2021 - 08:33 www.finansgundem.com

Koronavirüs döneminde yaşanan kısıtlamalar, insanların tatile çıkamaması, eğlence mekanlarına gidememesi sebebiyle mecburi tasarruflar yükseliyor.

Pandemi küresel ekonomide büyük bir hasar oluştururken zenginleri daha da zengin yaptı. ABD'li 660 milyarderin pandemi döneminde toplam serveti ocak ayı itibarıyla 4,1 trilyon dolara yükseldi. Milyarderler servetlerini Mart 2020'den bu yana 1,1 trilyon arttırdı.

Mecburi tasarruflar artacak

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs tarafından hazırlanan raporda, ABD'de pandemi nedeniyle mecburi ya da aşırı tasarrufların artacağı tahmin edildi. Kuruluşun değerlendirmesinde halihazırda 1,5 trilyon doların üzerinde olan mecburi ya da aşırı tasarrufların hayatın normale dönmesi beklenen yıl ortasına kadar 2,4 trilyon dolar civarına geleceği öngörüldü. Tatil ve eğlence mekanlarına gidemeyen halkın mecburen tasarruf yaptığı belirtiliyor. Değerlendirmede pandemi döneminde oluşan aşırı tasarrufların %20'sinin hayatın normale dönmesinin ardından ilk yıl içinde harcanmasının öngörüldüğü aktarıldı.

'Korona Çin'de ortaya çıkmamış olabilir'

 

Kayseri’de 856 nüfuslu mahalle ‘korona virüs’ karantinasına alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)