BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de 100 bin kişilik grev dalgası başlıyor----

ABD’de 100 bin kişilik grev dalgası başlıyor

ABD’de 100 bin kişilik grev dalgası başlıyor
18 Ekim 2021 - 10:44 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde büyük fedakarlık yapan işçiler rekor kar rakamları sonrası patronları fedakarlığa davet ediyor

FİNANSGUNDEM.COM

Amerikalı işçilerin önemli bir kısmı isyan noktasına geldi. ÇinX’den dünyaya yayılan ve ekonomilere ağır hasar veren korona virüs nedeniyle yaklaşık iki yılıdır fedakarlık yapan işçiler, sıranın patronlara geldiğini söylüyor. ABD tedarik zinciri krizinin yanı sıra yüksek enflasyon oranıyla birlikte başlayan grev dalgasının, makine, gıda, tıp ve eğlence gibi birçok sektörde yayılması bekleniyor.

Bloomberg verilerine göre, ABD’de yaklaşık 100 bin sendikal işçi greve hızlanıyor. Yalnızca son iki ayda ABD’de yaklaşık 40 fabrikada grevler meydana geldi ve bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre neredeyse iki kata çıktı.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın ekim ayındaki son verilerine göre, ABD’de Ağustos ayında 4,3 milyon kişi istifa ederek 20 yılın rekorunu kırdı. İstifa oranı yüzde 2,9 ile istatistik kayıtlarından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. ABD basınında yer alan habere göre, devam eden grevlere yenilerini eklenmesi halinde ekonomide büyük sıkıntıların baş göstermesi bekleniyor.

Salgın sırasında büyük fedakarlık yapan işçiler, şirketlerin elde ettiği kâra kıyasla daha iyi hak ve çıkarlar talep ediyor. Büyük taleple karşı karşıya bulunan işgücü piyasası pazarlık kozunu artırıyor.

'Türkiye ile ABD arasında uzlaşma zamanı geldi'

 

Uzmanı yanıtladı: Maaşı düşürülen işçi tazminat alabilir mi?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)