BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD yaptırımlarından böbreklerini satıyorlar----

ABD yaptırımlarından böbreklerini satıyorlar

ABD yaptırımlarından böbreklerini satıyorlar
23 Şubat 2020 - 11:51 www.finansgundem.com

ABD'nin son dönemde yaptırımları artırdığı İran'daki korkunç tablo uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. İngiliz Sunday Times, İran'da insanların para için hastanelerin yakınlarında "satılık böbrek" ilanı verdiğini yazdı


ABD Başkanı Donald Trump’ın 2015 yılında P5+1 ülkeleriyle imzalanan nükleer anlaşmadan ayrılması sonrasında çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalan İran’daki korkunç tablo uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

İngiltere’nin çok okunan gazetelerinden Sunday Times, iki yıl önce uygulanmaya başlanan İran’a yönelik yaptırımların gündelik yaşamı olumsuz etkilediğini yazarken, başkent Tahran’daki bir hastanenin karşısındaki metruk binanın duvarlarındaki iç karartıcı ilanların detaylarını paylaştı.


İran’daki caddeler üzerinde çok sayıda “sahibinden satılık böbrek” ilanı var. 

Sunday Times’ın haberinde, “Tahran’daki Haşeminejad Hastanesi’nin karşısındaki terk edilmiş bir binanın duvarlarında düzinelerce not vardı. Bir çoğu bir kağıda tükenmez kalemle yazılmış ve daha sonra bantlanmıştı. Fakat bazıları da direkt duvara yazılmıştı. Bu ilanlarda satılık organların tanıtımı yapılıyordu” ifadesi kullanıldı.

KAN GRUBU VE TELEFON YAZIYOR

İlanlardan birinde, “37 yaşındayım ve böbreğimi satmaya hazırım çünkü borç içindeyim ve maddi olarak dardayım” ifadesi yazarken notun altında bir telefon numarası ve kan grubu yer alıyor. The Times muhabiri bu numarayı arayınca karşısına Tahran’ın dışında yaşayan Asghar isimli bir tekstil işçisi çıktı.


Bazı ilanların fotokopiyle çoğaltıldığı görülüyor. 

Asghar, “Eğer zorunda olmasaydım böbreğimi satmazdım. Fabrikada çalışıyorum fakat ay sonunu getiremiyorum. Patronum da insanların artık ürettiğimiz kıyafetleri almadığını söyledi ve maaş vermedi. Bazı kişiler de böbreklerim için teklifte bulundu. En yüksek rakam 1500 İngiliz poundu (yaklaşık 11.840 TL)” dedi. (Sözcü)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilkgun salih23 Şubat 2020 15:16

    duyadan yahudinin izi silinmeli esamesi okunmamali.yavas yavas o duruma dogru ilerliyor dunya..ve kudus sehrinin altina kazdigi tunelleri ici altin kulceleri ile dolduruldu.bu durum dunyada kitlika yol acmakta dolasimda olsa dunyanin iktisadi durumu iyilesir.fakat hapsedilmis altin kulceleri