BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD verileri sonrası dolar geriledi----

ABD verileri sonrası dolar geriledi

ABD verileri sonrası dolar geriledi
04 Nisan 2015 - 07:05 www.finansgundem.com

Rekor üstüne rekor kıran dolar ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında sert geriledi

Türkiye’de son aylarda üst üste rekor seviyeleri gören dolar ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi sonrasında sert geriledi. Oysa dolar güne 2.58 lira seviyelerinden başlamış ve sakin bir seyir izliyordu.

Amerikan merkez bankası’nın (FED) faiz indirimi için takip ettiği tarım dışı istihdam sayısı 126 bin ile son 15 ayın en kötü zayıf artışı gösterdi. Bu tüm dünyada doların bir anda değer kaybetmesine neden oldu. Bu veriyi piyasaların FED’in faiz indirimini öteleyebileceği veya daha sakin davranacağı şeklinde yorumlamasıyla yerel para birimleri değer kazandı. Türk Lirası da dün dolar karşısında neredeyse yüzde 1’e yakın değerlendi. Dolar 2.5584 lira ile 10 günün en düşük seviyesini gördü. Doların en fazla kaybettiği para birimi ise Euro oldu. Euro veri sonrası yüzde 1.13 değerlendi. 

ABD’de tarım dışı istihdam beklentilerin çok altında arttı. Tarım dışı istihdam martta 126 bin ile Aralık 2013’ten bu yana en zayıf artışı gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre işsizlik oranı ise yüzde 5.5 ile beklentilere paralel gerçekleşti. FED’in ne zaman Faiz artıracağını izleyen yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ortalama saatlik ücretler ise 0.07 dolar arttı. Ücretler bir önceki yıla göre yüzde 2.1 yükseldi. Reuters anketine katılan ekonomistler tarım dışı istihdamın martta 245 bin artmasını, işsizlik oranının ise yüzde 5.5 olmasını bekliyorlardı. Daha önce 295 bin olarak açıklanan şubat ayı tarım dışı istihdamdaki artış 264 bine revize edildi. Veri sonrası Euro dolar paritesi 1.10 seviyesine çıkarken, ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi yüzde 1.829’a inerek yaklaşık iki ayın en düşük düzeyini gördü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)