BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD ve Japonya'dan Asya-Pasifik bölgesinde ortak tatbikat----

ABD ve Japonya'dan Asya-Pasifik bölgesinde ortak tatbikat

ABD ve Japonya'dan Asya-Pasifik bölgesinde ortak tatbikat
24 Ocak 2022 - 17:26 www.finansgundem.com

Çin'e ait 39 savaş uçağının güneybatı Tayvan hava savunma teşhis bölgesine girmesinin ardından ABD ve Japonya Asya-Pasifik bölgesinde ortak tatbikat yaptı.

Tayvan Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Çin’e ait 39 savaş uçağının güneybatı Tayvan hava savunma teşhis bölgesine (ADIZ) girdiğini duyurdu.

Bunun hemen ardından ABD Donanmasına ait nükleer güçle çalışan uçak gemisi Carl Vinson ve USS Abraham Lincoln nükleer gemisinin de aralarında bulunduğu filo, Japonya Donanmasına ait savaş gemilerinin de katılımıyla Filipin Denizinde ortak tatbikat gerçekleştirdi. Asya-Pasifik bölgesinde gerçekleştirilen ortak tatbikatın görüntüleri paylaşıldı.

ABD ve Japon donanması dün ayrı ayrı yaptıkları açıklamada, Çin Doğu Denizi’nin batısında Japonya ve Filipinler arasında Tayvan’ın da bulunduğu Filipinler Denizi’nde 17 -22 Ocak tarihlerinde ortaklaşa tatbikat yaptıklarını ifade etti.

Japonya Sahil Güvenlik yetkilileri yaptığı açıklamada “Japonya-ABD İttifakının etkin caydırıcılık ve müdahale kabiliyetini güçlendirmek için Okinawa'nın güneyinde, uçak gemisi USS Carl Vinson ve USS Abraham Lincoln dahil olmak üzere on ABD Donanması gemisiyle ikili bir tatbikat gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Akdeniz'de NATO tatbikatı: Neptune Strike 2022

 

ABD uçak gemisi görev grubu tatbikat için NATO komutasına giriyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)