BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD vatandaşlarına korona yardımı 2 bin dolara çıkıyor----

ABD vatandaşlarına korona yardımı 2 bin dolara çıkıyor

ABD vatandaşlarına korona yardımı 2 bin dolara çıkıyor
23 Aralık 2020 - 08:09 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump, Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 900 milyar dolarlık paket içinde yer alan 600 dolarlık bireysel desteğin 2 bin dolara çıkarılmasını istedi. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Trump'ın talebini kabul etti

Temsilciler Meclisi'nin uzun tartışmaların ardından kabul ettiği korona virüsle mücadeleyi amaçlayan 900 milyar dolarlık paket Başkan Donald Trump'ın imzasına sunuldu. Trump, söz konusu teşvik paketinin hem Senato hem de Temsilciler Meclisinden geçerek imzasına gelmesinin ardından Twitter hesabından bir video mesaj yayımladı. Söz konusu teşvik paketini "rezalet" olarak nitelendiren Trump, "Kongreye bu pakette saçma bir şekilde düşük olan 600 dolarlık nakit para yardımını 2 bin dolara çıkarma çağrısı yapıyorum." ifadesini kullandı.

Trump, pakette Kamboçya, Myanmar gibi ülkelere ya da şu anda aktif olmayan bazı merkezlere yardım gibi maddelerin bulunduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Aynı zamanda Kongreden, bu paketteki müsrif ve gereksiz maddelerden kurtulup bana makul bir yasa tasarısı gönderme çağrısı yapıyorum. Aksi halde bir sonraki yönetim bu paket ile uğraşır. Belki de bir sonraki yönetimde yine ben olurum."

Kovid-19 yardım paketi nedir?

Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti arasında uzun süren müzakerelerin ardından üzerinde anlaşmaya varılan 5 bin 593 sayfalık tasarı, Kovid-19 salgının ekonomik etkilerine yönelik yaklaşık 900 milyar dolarlık destek paketi ile 2021 mali yılı için öngörülen 1,4 trilyon dolarlık bütçeyi içeriyor.

ABD tarihinin ikinci en büyük ekonomik yardım paketi olarak nitelendirilen Kovid-19 salgının etkilerine yönelik paket kapsamında, gelir kaybı yaşan Amerikalılar ve küçük işletmelerin yanı sıra pek çok alanda destek sağlanması öngörülüyor. Bu kapsamda, belirli kriterleri karşılayan vatandaşlara ve çocuklara bir defaya mahsus 600'er dolar nakit yardım yapılması planlanırken, Mart ayına kadar ilave 300 dolar işsizlik yardımı sağlanması hedefleniyor.

Tasarıda, küçük işletmelere yönelik Maaş Koruma Programı'na da 248 milyar dolarlık kaynak aktarılması hedeflenirken, kira yardımı için 25 milyar dolar, aşı dağıtımı için 8 milyar dolar, hava yolu şirketleri için 15 milyar dolar, gıda yardımı için 13 milyar dolar, okullar ve üniversiteler için 82 milyar dolar, çocuk bakımı için 10 milyar dolar, taşıma sistemleri için 14 milyar dolar ve çiftçiler için 13 milyar dolar kaynak ayrılması planlanıyor.

Federal hükümete, 2021 mali yılının sona ereceği 30 Eylül'e kadar 1,4 trilyon dolarlık harcama yetkisi verecek bütçede ise savunma harcamalarına 740,5 milyar dolar, iç işleriyle ilgili programlara 664,5 milyar dolar ayrılması öngörülüyor.

Bütçe taslağında, Türkiye ile ilgili de 2 madde yer alıyor. Söz konusu maddelerde, bütçede tahsis edilen fonlardan hiçbirinin Türkiye'ye F-35 hava araçları veya F-35 silah sistemi teslimatında kullanılamayacağı ve bütçede sağlanan fonların hiçbirinin Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığına savunma malzemeleri veya savunma hizmetlerinin satışını kolaylaştırmada kullanılamayacağı belirtiliyor.

Trump'tan Rusya soruşturmasında suçlu bulunan isimler de dahil 20 kişiye özel af
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya soruşturması kapsamında suçlu bulunan George Papadopoulos ve Alex van der Zwaan'ın da aralarında yer aldığı 20 kişiye özel başkanlık affı çıkardı.

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın 20 kişiye özel af çıkardığı belirtildi.

Listede, Rusya soruşturmasında suçlu bulunan kişiler ve eski Cumhuriyetçi siyasetçilerin de bulunması dikkati çekti.

Trump'ın affettiği kişiler arasında en dikkat çeken isim ise 2016 yılındaki seçim kampanyasında dış politika danışmanlığı yapan George Papadopoulos ve Hollandalı avukat Alex van der Zwaan oldu.

20 Ocak'ta görevi Joe Biden'a bırakacak Trump'ın, bu tarihe kadar kendisine yakın birçok ismi de affetmesi bekleniyor.

PELOSİ TEKLİFİ KABUL ETTİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Trump'ın yaptığı yeni korona virüs yardım paketinde vatandaşlara tek seferlik verilecek çeklerin büyüklüğünün 600 dolardan 2000 dolara çıkarılması çağrısını kabul etti.

Amerikan halkına dağıtılacak çeklerin miktarının Başkan Trump'ın talebi doğrultusunda 2000 dolara çıkarılmasına hazır olduklarını ifade eden Pelosi, "Cumhuriyetçiler, Başkan Trump'ın bugün istediği miktarı tekrar ve tekrar reddetmişlerdi. Sonunda, Başkan Trump 2 bin doları kabul etti. Demokratlar bunu Temsilciler Meclisi'ne bu hafta getirmeye ve oy birliği onaylamaya hazırlar. Hadi bunu yapalım" diye konuştu.

SCHUMER: MUTLU OLURUZ

Twitter üzerinden açıklama Demokratların Senato'daki lideri Schumer ise, "Trump'ın insanrlara yardım etmek ve federal hükümetaçık tutmak için bu yasa tasarısını onaylaması gerekli. Biz, Amerikalılar
için daha fazla yardımı geçirmekten mutlu oluruz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)