BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına izin verecek----

ABD, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına izin verecek

ABD, Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına izin verecek
27 Ocak 2024 - 04:16 www.finansgundem.com

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Ben Cardin, Türkiye'nin İsveç ve NATO kararını tebrik ederken artık Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına izin verileceğini ifade etti

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Ben Cardin, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya katılımını onaylamasını memnuniyetle karşıladığını ve artık Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışına izin vereceğini söyledi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Ben Cardin, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanması nedeniyle TBMM'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Senatör Cardin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanması nedeniyle TBMM'yi ve bunu imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takdir ediyorum. Bu hamle, Putin rejiminin Doğu Avrupa'ya yönelik kışkırtılmamış ve yasadışı saldırısı karşısında Avrupa Atlantik topluluğumuzun ve birlikte çalışabilirliğimizin güçlendirilmesinde ileriye doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor."

''TÜRKİYE BÖLGEDE KİLİT ROL OYNUYOR''

Cardin, Benim Türkiye'nin F-16 uçağı satın alma talebini onaylamam, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasına bağlıydı. Türkiye bir NATO müttefiki olarak bölgede kritik bir rol oynuyor. Türkiye ile ilişkilerimizde bu yeni fasılı başlatmayı, NATO ittifakını genişletmeyi ve Rusya'nın saldırganlığına karşı koymak için küresel müttefiklerimizle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Erdoğan: F-16 gönderilme süreci sağlanacaktır

 

ABD'den F-16 açıklaması: Kongre'nin süreçte kilit rolü var

 

ABD'den Türkiye'ye F-16 mesajı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)