BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz----

ABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz

ABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz
30 Kasım 2020 - 19:45 www.finansgundem.com

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Washington'un Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri konusundaki tutumunu değiştireceğini umduğunu belirtti.

Video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Sinop'ta tüm hedeflerin vurulduğu S-400 atış testlerinin ardından Washington'da artan rahatsızlığa ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hutchinson, "Bu savunma sistemini devreye almadan önce Türkiye'nin bunun sonuçlarını anlayacağını umuyoruz. Türkiye'nin bunun üzerine düşüneceğini ve hata sonucu aldıkları bu kararı geri çekeceklerini umuyoruz" dedi.

ABD'li diplomat, S-400 meselesinin Washington ile Ankara arasındaki ilişkilerde ana rahatsızlık faktörü olduğunu ekledi.

Türkiye S-400'leri 16 Ekim'de ilk kez test etmişti. Test kapsamında fırlatılan üç füze hedefleri başarıyla vurmuştu. Bu durum Washington'u bir kez daha rahatsız ederken ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımıyla ilgili olarak yaptırımları 'kesin olarak düşündüklerini' söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)