BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Türk pilotların F-35 eğitimini askıya alacak iddiası----

ABD Türk pilotların F-35 eğitimini askıya alacak iddiası

ABD Türk pilotların F-35 eğitimini askıya alacak iddiası
29 Mayıs 2019 - 05:05 www.finansgundem.com

Türkiye'nin S-400 ısrarını sürdürmesi halinde ABD'de, Türk pilotlara verilen F-35 eğitiminin askıya alınacağı iddia edildi. Pentagon ve Dışişleri yetkilileri iddiayla ilgili sorulara net yanıt vermedi

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 ve F-35 tartışmalarıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Reuters'teki habere göre Washington yönetimi, Türkiye'nin S-400'ler konusundaki tavrını değiştirmemesi halinde Türk pilotlara verilen F-35 eğitimi askıya alınacak. 

Türkiye'nin F-35 programındaki rolüyle yakından ilgili 2 kaynağa dayandırılan haberde konuyla ilgili kesin kararın henüz alınmadığı ifade edildi.

Türk pilotlar, Arizona’daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü’nde de eğitim görüyor. Eğitimin askıya alınması halinde Türk pilotların Türkiye'ye döneceği ve F-35 programında Türkiye'nin geleceğinin iyice belirsizleceği öne sürüldü. 

PENTAGON VE DIŞİŞLERİ SESSİZ

Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı pilotlar hakkındaki görüşmeler konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ancak Pentagon sözcüsü Teğmen Albay Mike Andrews, Patriot füzesi savunma sistemini satın alma konusunda potansiyel olarak Ankara ile tartışmalar yapıldığını belirtti. Andrews, Patriot sisteminin NATO üyesi Türkiye'nin ulusal savunma gereklilikleri için bir alternatif olmaya devam ettiğini söyledi.

S-400 VE F-35 SORUNU

ABD, Türkiye'nin S-400'leri alması durumunda bu sistemin radarlarının F-35'lerin önemli bilgilerini edinebileceği gerekçesiyle Türkiye'ye F-35 teslim edilmemesi gerektiğini savunuyor.

Türkiye ise S-400'lerle F-35'lerin birbirilerine engel olmayacağını, F-35'lerin Rusya'nın sınırında S-400 konuşlandırdığı Norveç'te uçmasının bir sakınca olarak görülmediğini söylüyor.

Son olarak Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya ile anlaşmanın sonuçlandığını ve artık S-400'lerden vazgeçmenin mümkün olmadığını söylemişti.

Türkiye, ABD'nin çıkarmakla tehdit ettiği F-35 programında aynı zamanda üretici durumunda. Uçakların bazı parçaları Türkiye'de üretiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)