BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvilleri yükseliyor----

ABD tahvilleri yükseliyor

ABD tahvilleri yükseliyor
16 Eylül 2013 - 11:31 www.finansgundem.com

ABD hazine tahvilleri sıkılaştırıcı politika uygulayacağı düşünülen Summers'in Fed başkanlığı adaylığından çekilmesi üzerine ralli yaptı

ABD hazine tahvilleri Lawrence Summers'in Fed Başkan adaylığından çekilerek bankanın şu anki genişlemeci politikalarını sonlandıracağı söylentilerinin azalması üzerine 6 haftanın en sert yükselişini gerçekleştirdi.
Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co. eş CEO'su Mohamed El-Erian, eski Hazine Bakanı'nın adaylıktan çekilmesinin Fed'in şimdiki politikalarının devam edeceği anlamına geldiğini belirtti.
Sidney'de bulunan National Australia Bank Ltd. piyasa araştırma direktörü Peter Jolly, "Piyasalar Summers'in Fed başkanlığına geleceğini ve daha sıkılaştırmacı bir politika uygulayacağını varsayıyordu. Şimdi adaylıktan geri adım atması üzerine tahvillerin ralli yapmasını bekleyebiliriz" yorumunu yaptı.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri 9 baz puan düşerek Londra saatiyle 07:16'da yüzde 2.80 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 23/32 yükselerek 97 13/32 oldu. Tahviller en son 2 Ağustos'ta böyle bir ralli gerçekleştirmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)