BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvil faizleri yükseldi----

ABD tahvil faizleri yükseldi

ABD tahvil faizleri yükseldi
19 Eylül 2013 - 22:27 www.finansgundem.com

ABD tahvil faizleri Fed'in varlık alımlarını değiştirmeme kararıyla sert düşmesinin ardından bugün yükseldi

ABD Hazine tahvilleri, yatırımcıların Fed'in bir sonraki adımının tahvil alımlarını azaltmak olacağını düşünmesiyle son iki yılın en büyük rallisini gerçekleştirmesinin ardından geriledi.
10 yıl vadeli gösterge tahvil faizleri dün bir aydan uzun bir sürenin en düşüğüne gerilemesinin ardından ikinci el konut satışlarının altı yılın zirvesine ulaşması ve Philadelphia bölgesi imalat sanayiinin beklentileri aşmasıyla yükseldi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün, politika yapıcıların finansal şartları sıkılaştırmanın büyümeyi tehlikeye sokabileceği konusunda endişeleri olduğunu söyleyerek tahvil alımlarını beklenmedik şekilde sabit bırakmıştı.
New York'ta bulunan Royal Bank of Canada'nın RBC Capital Markets departmanı kıdemli ekonomistlerinden Jacob Oubina, "Konut piyasası Fed'in beklentilerinden daha fazla direnç gösteriyor ve muazzam bir hızda büyümeye devam ediyor. Bernanke dün oldukça güvercin bir tutum sABD, tahvil, faiz, yükselişergiledi. Bugünkü veriler de gayet güçlüydü" yorumunu yaptı.
10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri altı baz puan yükselerek New York saati ile 13:33'te yüzde 2.75 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı ise 16/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 5 dolar gerileyerek, 97 27/32 oldu. Faizler dün 16 baz puan gerileyerek 31 Ekim 2011'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı.
Beş yıl vadeli tahvil faizleri ise yüzde 1.38 ile 12 Ağustos'tan bu yana en düşüğe gerilemesinin ardından dört baz puan yükselerek yüzde 1.47 oldu. 30 yıl vadeli tahvil faizlerinin beş yıllıkların faizleriyle arasındaki fark ise yüzde 2.38 ile 21 Mart'tan bu yana en dar aralıkta gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)