BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD tahvil faizleri yükseldi----

ABD tahvil faizleri yükseldi

ABD tahvil faizleri yükseldi
13 Eylül 2013 - 12:20 www.finansgundem.com

ABD Hazine tahvil faizleri, Nikkei'nin yeni Fed başkanı olarak Summers'ı göstermesiyle yükseldi

ABD Hazine tahvilleri, yükselmesi beklenen perakende satışları verisi öncesinde, Nikkei tarafından bir sonraki Fed başkanının eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers olacağının söylenmesi ile geriledi.
2 yıl vadeli tahvil faizleri ile 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki fark, ekonominin gelişmesine rağmen merkez bankasının rekor düşük faiz oranını önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan toplantıda koruyacağı söylentileriyle iki yılın en yükseğine yakın bir seviyeye ulaştı. Bloomberg Küresel Anketi'ne göre Summers'ın, Ben S. Bernanke'nin ardından başkanlık için en büyük rakibi olan Janet Yellen'a oranla Fed politikalarını daha çok sıkılaştıracağı düşünülüyor.
Paris'te bulunan BNP Paribas SA kıdemli faiz stratejistlerinden Patrick Jacq, "Piyasa hâlâ Summers gibi daha şahin olanlar ve Yellen gibi daha güvercin yaklaşanlar şeklinde ikiye bölünmüş durumda. Dengenin giderek Summers lehine değişiyor olması da muhtemelen tahvil faizlerini yukarı itiyor. Ekonomik şartlar kademeli olarak gelişiyor ve faizlerin yükselmeye eğilim göteriyor" yorumunu yaptı.
10 yıl vadeli gösterge ABD tahvil faizi iki baz puan, yani 0.02 yüzde puan yükselerek Londra saati ile 09:42'de yüzde 2.93 oldu ve haftalık düşüşü silmeye yaklaştı. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/8, yani 1,000 dolar nominal değerde 1.25 dolar gerileyerek 96 11/32 oldu.
İki yıl vadeli tahvil faizi bir baz puan yükselerek yüzde 0.46 olurken bu hafta yatay seviyede. İki ve 10 yıllıklar arasındaki Faiz farkı yüzde 2.47 olarak gerçekleşti. Fark 22 Ağustos'ta yüzde 2.55'e ulaşmıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)